RASKAUS JA SALMIAKKI

tiistai 30. elokuuta 2016Itse olen huomannut pohtivani tätä asiaa monta kertaa ja törmännyt siihen myös paljon kaikissa vauvakeskusteluketjuissa. Toiset ovat sitä mieltä, että salmiakkia ja lakua saa vetää niin paljon kun sielu sietää. Etenkin moni joka on ollut raskaana ennen kuin salmiakki tuli kieltolistalle on tätä mieltä. Toisten mielestä taas se on ihan ehdoton nou, nou. No mutta miksei sitä sitten muka saa syödä?

Koska salmiakki nostaa verenpainetta. Mutta, se ei ole ainoa syy! Lakut ja salmiakki sisältävät glykyrritsiinia, joka tutkimusten mukaan paitsi nostaa verenpainetta, myöskin aiheuttaa turvotusta, voi aiheuttaa keskenmenovaaran ja on mahdollisesti yhteydessä lapsen kehityshäiriöihin. Huomioikaa sana mahdollisesti. Salmiakin sisältämä glykyrritsiini myös päästää äidin stressihormoonit vauvaan, jonka normaalisti istukka estää.

On tehty joitakin tutkimuksia joiden mukaan sellaisten äitien jotka ovat syöneet raskausaikana salmiakkia, lapsilla on enemmän ongelmia pulmien ja tarkkaavaisuuden kanssa. Mutta varmuutta lakristin ja häiriöiden välillä ei ole.

Miten minä sitten toimin lakujen ja salmiakin kanssa? Syön välillä vähän. Tässäkin asiassa kannattaa varmasti käyttää maalaisjärkeä, eikä tehdä asioista liian vaikeita. Ymmärrän kyllä täysin niitäkin jotka kieltäytyvät raskausaikana salmiakista ja lakuista kokonaan. Mutta en missään nimessä usko että asia on niin mustavalkoinen, että jos syön salmiakkia saan sairaan lapsen ja jos en niin saan terveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan