AJATUKSIA ÄIDIKSI TULEMISESTA

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Muistan silloin kun päätettiin, että nyt saa lapsi tulla, ajatukseni äitiydestä olivat hyvin selkeät. Olin varma, että minusta tulisi hyvä äiti ja ettei äitinä oleminen voi kovin vaikeaa olla. En tiedä johtuuko se vain raskaudesta ja hormooneista, mutta olen alkanut tässä matkan varrella epäröimään omaa ”pätevyyttäni” tehtävään. Kaikki kaverini ovat kyllä sanoneet ihan kysymättäkin, että ”Sinusta tulee kyllä varmasti hyvä äiti”, mutta esimerkiksi oma äitini kommentoi asiaa joskus, että ”Pelottavaa että sinusta tulee äiti”. En sitten sen tarkemmin tiedä oliko kommentin tarkoitus se, että on pelottavaa, että minä tulen huolehtimaan jonkun pienen ihmisen elämästä, vai oliko pelottavaa se, että hänen omasta lapsestaan tulee äiti ja näin hänestä mummo.

img_7013

En niinkään epäröi sitä, ettenkö selviäisi tehtävistäni äitinä. Tehtävillä siis tarkoitan syöttämistä, nukuttamista, vaipan vaihtamista yms. Vaan enemmänkin epäröin itseäni kasvattajana, huvittavaa sinäänsä kun kuitenkin opiskelen kasvatusalaa ja minusta pitäisi tulla oikein ammattilainen. Jotenkin hirvittää se, että miten osaa hoitaa tilanteet oikein ja miten saan kasvatettua lapsestani yhteiskuntakelpoisen kansalaisen ja vielä semmoisen joka haluaa olla osa yhteiskuntaa. Nykyään syrjäytyminen on niin suuri riski, että miten sen välttää. Mietin paljon miten saisin lapselleni mahdollisimman normaalin elämän, miten välttäisin koulukiusaamisen, tai kiusatuksi tulemisen, miten saisin hänelle hyvän turvallisen kaveriporukan, tai miten ylipäänsä saisin tarjottua hänelle turvallisen ja tukevan ympäristön kasvaa.

Kaikki nämä on suuria kysymyksiä, mihin löytyy varmasti vastaukset ajallaan. Ja suurin siunaus kaikista on se, ettei minun tarvitse miettiä tätä kaikkea yksin, vaan rinnallani on aivan upea mies joka auttaa varmasti tilanteessa kuin tilanteessa. Lisäksi meillä on aivan mieletön tukiverkosto, molempien vanhemmat ja sisarukset, sekä tietysti ihanat ystävät. Äitinä oleminen tulee varmasti olemaan elämässä yksi hienoimmista asioista, se on ainutlaatuista ja äidinrakkaus on aidointa ja puhtainta mitä on.

img_7018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan