IMETYKSEN VAIKEUS

tiistai 7. helmikuuta 2017

Olen harmitellut paljon sitä, kun tähän blogin kirjoitteluun ei vain tunnu löytyvän aikaa. Tässä yhtenä päivänä suihkussa sain kuitenkin idean, minähän voisin kirjoittaa postaukset puhelimella valmiiksi vauvan yösyöttöjen aikana! Meidän vauva kun on sellainen, että hän käytännössä lähes nukkuu tissillä yöllä syödessään, joten en usko, että siitä on haittaa jos naputan puhelimella silloin. Ja pysyn itsekin paremmin hereillä jos teen jotakin samalla.

Tästä yösyötöstä päästäänkin sopivasti aiheeseen, imetykseen. Meillä lähti sairaalassa imetys heti tosi hienosti käyntiin ja vauvan imuotetta oikein kehuttiin miten se oli hyvä. No, kotona ne vaikeudet sitten koitti. Ensin tuntui, että maitoa tulee ihan hullumaisesti ja pelkäsin, että vauva tukehtuu siihen kun ei ehdi nieleskellä sitä tahtia mitä maitoa tulee. Seuraava ongelma olikin sitten huono imuote. Jossain vaiheessa vaan kävi niin, että vauva muutti imuotettaan ja nykyään se on sellainen, että hänellä on pelkkä nänni suussaan. Se on huono monestakin syystä. Ensinnäkin se sattuu minuun ihan kiitettävän paljon, toiseksi vauva ei monesti saa tarpeeksi maitoa imullaan ja kolmanneksi, rinta ei tyhjene kunnolla, kun vauva ei saa sitä tyhjennettyä ja tämä vaikuttaa maidon tuotantoon. Ja näin pääsemmekin viimeiseen imetysongelmaan joka on, maitoa ei tule tarpeeksi. Olemme joutuneet antamaan vauvalle rintamaidon lisäksi korviketta, mikä yllätyksekseni oli minulle pieni pettymys.

Joskus ennen kuin edes suunnittelimme lasta sanoin, ettei imettäminen tai rintaruokinta ole minulle mikään tärkeä juttu. Joskus sanoin jopa, etten aio imettää. Toisinhan siinä (niin kuin monessa muussakin asiassa lapsen kohdalla) kävi ja omat ajatukset ovat muuttuneet täysin. Nyt minulle imetys on tärkeä juttu, mutta kaikista tärkeintä minulle olisi vain se, että vauva saisi ravinnokseen pelkkää rintamaitoa, oli se sitten suoraan rinnasta tai pumpattuna pullosta. Onneksi näin pääasiassa onkin, mutta joskus korviketta on pakko antaa lisäksi, kun on molemmat rinnat imetetty ja pumpattu ja vauvalla vielä nälkä. Toivottavasti saamme maidontuotannon takaisin niin ylös, että voimme jättää korvikkeen kokonaan pois.

Millaisia kokemuksia tai ajatuksia teillä on imetyksestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan