SYNNYTYSKERTOMUS OSA 1

maanantai 13. helmikuuta 2017

10.1. tiistai iltana menimme mieheni kanssa ihan normaalisti nukkumaan joskus yhdeksän ja kymmenen välillä. Katselin Netflixistä OC:tä ja tunsin, että nyt supistelee vähän. Supistukset ei olleet mitenkään kipeitä ja sellaisia oli tullut ennenkin. Hetken päästä supistukset alkoivat tuntua vähän kipeämmiltä ja jouduin vähän hengittelemään niitä (tässä vaiheessa supistukset eivät siis todellakaan oikeasti olleet yhtään kipeitä!). Mieheni oli jo nukahtanut, joten päätin siirtyä olkkariin sohvalle nukkumaan, etten puuskuttaessani herätä miestäni.

Sohvalla jatkoin sarjan katselua ja ihan mielenkiinnosta kellotin supistukset. Niitä tuli harvakseltaan, 10min, 12min, 8min. Ajattelin, että ei tässä ainakaan nyt olla synnyttämään lähdössä ja laitoin tietokoneen kiinni ja päätin alkaa nukkumaan. Kello oli tuolloin 0.30. En kauaa ehtinyt olla silmät kiinni kun tunsin, että nyt valuu kyllä jotakin housuihin (se ei voinut olla pissaa, koska olin juuri käynyt pissalla). Hyppäsin ylös sohvalta ja kipitin vessaan. Olin heti melko varma, että kyseessä on lapsivesi. En ollut varautunut siihen, että synnytys alkaisi tässä vaiheessa raskautta, eikä meiltä tuosta syystä löytynyt siteitä. Housuihin täytyi kuitenkin saada jotain, etten kastele joka paikkaa, joten laitoin sinne käsipyyhkeen. Muistelin, että synnytysvalmennuksessa oltiin sanottu, että kun lapsivesi menee täytyy sairaalaan tulla heti. Jäin kuitenkin odottelemaan ja kellottamaan vielä supistuksia. Seuraavan supistuksen aikana kuulin napsahduksen ja tunsin kuinka housuihin valui taas reippaasti jotakin. Tässä vaiheessa olin varma, että kyseessä on lapsivesi.

Kello 1.00 menin parvekkeelle soittamaan sairaalaan (en halunnut herättää miestäni turhaan, hänellä kun olisi seuraava päivä työpäivä). Selitin tilanteen ja kysyin täytyykö minun tulla käymään. Sairaalasta kyseltiin olenko ensisynnyttäjä, johon vastattuani kyllä, minua neuvottiin laittamaan side housuihin ja katsomaan, että jos se kastuu, kyseessä on todennäköisesti lapsivesi. Tähän minä vastasin, että minulla on käsipyyhe housuissa ja se on märkä, joten olen melkoisen varma, että kyseessä on lapsivesi. Tämän jälkeen minua neuvottiin pakkaamaan tavarat ja lähtemään sairaalaan.
Menin vessaan laittamaan vähän meikkiä naamaan ja hiuksia kuriin niin, etten näytä ihan räjähtäneeltä (tosi tärkeää tässä vaiheessa, haha.). Sitten menin makkariin herättämään mieheni. Tökin häntä hereille ja sanoin, että mulla on mennyt lapsivedet, olisi kuitenkin pitänyt pakata se sairaalalaukku jo. Mieheni heräili ja selitin hänelle kaiken mitä oli tapahtunut samalla kun pakkailin laukkua. Kun laukku oli pakattu, päätin vielä syödä vähän jotakin siltä varalta, jos sattuu käymään niin, että synnytän tänä yönä. Sitten lähdimme sairaalaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan