SYNNYTYSKERTOMUS OSA 2

keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Sairaalalla n. 2 aikaan soitettiin synnyttävien ovikelloa ja kätilö kysyi ollaanko tulossa synnyttämän? Vastasin, että kyllä varmaan. Meille avattiin ovi ja suunnattiin synnytysosastolle. Siellä meitä oli vastassa mukava kätilö joka ohjasi meidät tutkimushuoneeseen ja kyseli kaikkea raskauteen liittyvää, esimerkiksi moneltako vedet meni. Kun joitakin tietoja oli täytetty pääsin käyrille. Supistuksia tuli edelleen tosi harvakseltaan, eivätkä ne olleet kovin kipeitä. Seuraavaksi sain pukeutua niihin ihaniin sairaalavaatteisiin ja tehtiin sisätutkimus. Tässä vaiheessa kaikki oli vielä kovin alussa ja tutkimuksen jälkeen minut ohjattiin tarkkailuhuoneeseen. Jäin siis synnytysosastolle, koska vuodeosasto oli ilmeisesti aivan täynnä. Minulle kerrottiin, että vaikka tilanne oli kovin alussa en saa lähteä kotiin, koska vedet on menneet. Suunnilleen 3-3.30 aikaan mieheni käskettiin lähteä kotiin nukkumaan ja minä jäin yksin sairaalaan.

Seuraavana aamuna 11.1. otettiin verikokeet mahdollisen tulehduksen takia ja pääsin uudestaan käyrille. Vauvalla oli kaikki hyvin ja mulla supistuksia tuli edelleen vain joskus ja jouluna, eivätkä ne olleet niin kipeitä, että olisin tarvinnut jotakin kivunlievitystä. Minua ohjeistettiin pysymään liikkeessä, että saataisiin synnytys kunnolla käyntiin itsestään. Kävimmekin päivän aikana mieheni kanssa kävelemässä pitkin sairaalan käytäviä ja ramppaamassa rappuja ylös alas. Supistuksia tuli kyllä rappuja kävellessä, mutta ei vieläkään mitään mahdottoman kipeitä ja musta tuntui, että niitä supistuksia tulee paljon enemmän sillon kun vaan makoilen. Jossakin vaiheessa päivällä kävin uudestaan käyrillä ja minulle tehtiin sisätutkimus. Asiat etenivät edelleen hitaasti ja olin vasta 2cm auki ja kaulaakin oli vielä jäljellä. Illemmalla kun mieheni oli käymässä kotona lähdin kävelemään rappuja uudestaan. Vieläkään ei tapahtunut oikein mitään.

Illalla n. klo 20, kun miehenikin oli jo tullut takaisin, kätilö tuli kertomaan meille, että minut siirretään nyt vuodeosastolle. Jonkun täytyi päästä synnytysosastolle käyrille. Niinpä siirryin vuodeosastolle. Sanottiin mieheni kanssa hyvät yöt ja sovittiin, että soitan jos tapahtuu jotakin muutosta.

Tunnin-parin päästä alkoi supistella kipeämmin. Hengittelin supistuksia enkä oikein tiennyt mikä olisi paras tapa ottaa niitä vastaan. Kokeilin sängyllä makaamista ja laitojen puristamista, niin olin aikaisemmin ottanut ne vastaan. Se ei tuntunut toimivan enää. Kokeilin istumista joka oli vielä huonompi kuin makaaminen. Kokeilin seisomista ja kävelemistä. Nyt alkoi oikeasti tehdä kipeää. Kellotin supistuksia, niitä tuli vaihtelevasti 10-7 min välein. Soitin kelloa. Kätilö? tuli huoneeseen ja sanoin, että nyt tulee supistuksia tiuhempaan. Kätilö kysyi haluanko nyt jotain kivunlievitystä (minulle oli tarjottu särkylääkettä siitä lähtien kun tulin sairaalaan), johon minä vastasin että juu. Ensin otettiin kuitenkin käyrää. Sinne piirtyikin välillä aika komeitakin supistuksia, mutta ne eivät olleet vieläkään säännöllisiä. Käyrän jälkeen sain särkylääkettä ja jotakin mikä auttaa nukahtamaan. Kätilö sanoi, että lääkkeet ei sitten auta jos mulla on oikeasti synnytys käynnissä ja soita sitten kelloa jos ei helpota. Kärvistelin supistuksieni kanssa n. 40 min jonka jälkeen soitin kelloa. Kerroin ettei auta, enkä pysty nukkumaan kun tekee niin kipeää. Sain kokeilla auttaisiko geelipussit. Ne tuntui ihanalta ja helpotti supistuksiin vähän. Joskus aamuyöllä otettiin taas käyrää ja teki hetkittäin jo todella kipeää, mutta supistukset ei vieläkään tullut tarpeeksi tiheään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan