KÄYTTÖKOKEMUKSET BRITAX SMILE 2

keskiviikko 17. toukokuuta 2017


Ollaan rullailtu näillä kyseisillä vaunuilla nyt neljä kuukautta ja sinä aikana on ehditty käydä läpi kaikki mahdolliset sääolosuhteet, joten nyt on helppo kertoa omat kokemukset näistä vaunuista.
Voin sanoa sen suoraan. Jos saisin nyt valita uudestaan mitkä vaunut ostan, ostaisin vieläkin Britax smile 2. Meille ja meidän käyttötarkoituksiin nämä on ollut ihan ykköset. Jos asuisin jossakin muualla kuin kaupungin keskustan tuntumassa, saattaisin valita jotkut muut vaunut. Nämä on näppärät kaupunkikärryt.

Alunperin halusin nämä vaunut juuri sen takia, koska asumme kerrostalossa jossa ei ole hissiä. Tarvitsimme siis pienet näppärät vaunut, joita olisi helppo kantaa portaissa. Nappiin meni! Vaunut on riittävän kevyet ja pieni kokoiset kanniskeluun. Jos olen lähdössä yksin liikkeelle kannan ensin alas vaunujen rungon ja sen jälkeen lapsen vaunukopassa ja klikkaan vaunukopan paikalleen, niin kätevää! Vaunut mahtuu myös hyvin meidän porrasperäisen auton takaluukkuun.

Vaunut on myös melko korkeat, vaunukoppa on siis ylempänä kuin monissa muissa vaunuissa. Tämä oli myös tosi hyvä juttu meidän kannalta, me kun olemme mieheni kanssa molemmat aika pitkiä. On mukavaa ettei lasta tarvitse nostella kamalan matalalta. Säädettävä työntöaisa oli myös ihan ehdoton, koska meillä on kuitenkin mieheni kanssa pituuseroa n. 20cm.


Meidän vaunu valintaan vaikutti myös helppokäyttöisyys. Smile 2 vaunut ovat tosiaan yhdistelmät ja rattaina ne tulee meille käyttöön todennäköisesti parin kuukauden päästä. Runkoon saa myös kiinnitettyä suoraan ilman mitään erillisiä adaptereita Britaxin autokaukalon. Alkuun emme käyttäneet tätä mahdollisuutta oikeastaan lainkaan, koska halusimme pitää Lumia mahdollisimman vähän autokaukalossa. Mutta nyt olemme jo muutamaankin otteeseen tätäkin kokeilleet ja kyllä se vaan on näppärää! Nostaa vain kaukalon autosta ja klikkaa runkoon kiinni.

Sitten vielä ne pienet kääntyvät etupyörät, mitä minäkin mietin pitkään ennen kuin vaunut rohkenimme ostamaan. Sanoisin, että toimii. Me kun tosiaan asumme kaupungissa ja lähellä keskustaa, emme oikeastaan kovin suuressa hangessa joutuneet vaunuja työntämään. Lunta oli kyllä välillä vähän enemmänkin tiellä, mutta hyvin pyörät pyöri ja me emme edes lukinneet niitä. Olemme ajelleet vaunuilla myös hiekka- ja sorateillä sekä nurmella ja minun mielestäni hyvin toimii kaikkialla. Toki jos pääasiassa käyttäisi vaunuja jossakin lenkkipoluilla, niin sitten suosittelisin ehkä valitsemaan jotkut muut, jo pelkästään senkin takia, että näitten vaunujen jousitus on olematon.

Miinuksina näistä vaunuista sanoisin, että etenkin alkuun kun Lumi oli vielä ihan pieni vauva ja hänet täytyi asettaa melko ylös vaunukopassa, tuntui sille, että koppa kallistuu vähän eteenpäin. Näytti siis ainakin sille, että lapsen pää olisi vähän alaspäin. Tämä johtunee nimenomaan tuosta kätevästä klikki ominaisuudesta ja ehkäpä sen tuomasta ”löysyydestä”. Toinen huono juttu on vaunujen kurakaaret. Ne on alusta asti olleet vähän hankalat, ne kun ei kunnolla pysy ylhäällä. Jotenkin kurakaaret ei naksahda paikoilleen ja välillä ne ”tippuu” alas ja hankaa sitten vaunujen pyörään. Tämä on kuitenkin aika pieni vaiva ja kaiken kaikkiaan olen ollut enemmän kuin tyytyväinen näihin vaunuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan