LUMI 4KK

tiistai 16. toukokuuta 2017

Odotin alkuun kovasti, että neljä kuukautta tulee täyteen. Koska sittenhän on se ihan pikkupikkuvauva-aika ohi ja elämä helpottuu. Mitähän mahdoin oikein ajatella?Lumi 4kk on vaativa. Hän tylsistyy helposti ja vaatii paljon viihdykkeitä ja huomiota. Ensin hän haluaa syliin, mutta sylissä ei voi makoilla vaan on pakko päästä istumaan. Paitsi, että istuessakaan ei ole hyvä, pitäisi päästä vieläkin pystympään. Sitten hän haluaakin jo pois sylistä ja ilmaisee sen kitisemällä ja vääntämällä itseään kaarelle. Okei mennään sitten lattialle. Joskus, kun hänet laskee lattialle, alkaa itku samalla sekunnilla, kun taas toisella kerralla hän alkaa kiinnostuneena tutkimaan mitä lähistöltä löytyy.

Lumi ei osaa vielä kääntyä suuntaan tai toiseen. Hän menee kyllä hienosti selältä kyljelleen, mutta mahalleen hän on kääntynyt vain kerran vahingossa. Äiti monesti auttaa mahalleen kääntymisessä, koska siis, jos se ei onnistu, on aihetta raivariin. Ja tosiaan, hän ei osaa vielä kääntyä mahalta takaisin selälleen. Vaikkakin, hän on monta kertaa kääntynyt vahingossa. Lumi viihtyy jo tosi hienosti pitkiä aikoja mahallaan, mutta sitten kun hän haluaa kääntyä, jos ei apu ole sekunnissa paikalla, on taas aihetta raivariin.

Lumi osaa jo tosi hyvin tarttua esineisiin ja asioihin, aina pitäisi kaikki saada käteen ja sitten suuhun. Milloin äitin naama, milloin pupuhelistin, milloin kahvikuppi, siis ihan kaikki. Ja taas jos jokin suorituksessa ei onnistu, on hyvä vetää raivarit.

Lumi on alkanut myös nauramaan enemmän, vaikka vieläkin on kyllä sellainen tilanne, että saamme aika harvoin nauttia tuosta naurusta. Mutta hän tykkää kun hänen kanssaan hassutellaan, jos päristään kainaloon tai mahaan, tai puhalletaan naamaan, tai lauletaan ja leikitään hassunäköisesti ja hassulla äänellä.

Lumi on ihana pieni tyttö, vaikka onkin aika tempperamenttinen. Mistä lie moinen periytynyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan