TEILLE, TULEVILLE ÄIDEILLE

tiistai 23. toukokuuta 2017

Minulle kerrottiin paljon kaikenlaisia juttuja ja annettiin kaikkia vinkkejä, mitä kannattaa tehdä ennen kuin vauva syntyy ja mitä sitten kun vauva on syntynyt. Osa vinkeistä oli kyllä kullan arvoisia ja osasta oikein harmittaa, ettei uskonut kun sanottiin. Nyt minä siis sanon teille, tuleville äideille, mitä minun mielestäni kannattaa tehdä ennen kuin vauva syntyy ja sitten kun hän on syntynyt.Nauti elämästä ennen vauvaa. Käy extempore kahvilla kavereitten kanssa, mene leffaan miehesi kanssa, ota päikkärit silloin kun sinua väsyttää, tee jotain ihanaa itsesi kanssa esimerkiksi lakkaa kyntesi. Kaikkea tällaista voi toki tehdä vauvan syntymän jälkeenkin, mutta tulet huomaamaan, että aika on aika kortilla ja ehkäpä siivoat kotia mielummin silloin kun vauva nukkuu, kuin lakkaat kyntesi.

Valmistaudu synnytykseen henkisesti, älä stressaa tai tee suunnitelmia. Lue synnytyskertomuksia, minua tämä auttoi paljon! Oli mukavaa lukea miten erilaisia synnytykset onkaan ja miten jokainen, se kamalinkin on loppujen lopuksi sen arvoista. Ja jos olet tehnyt jotain tarkkoja suunnitelmia synnytyksen suhteen, kannattaa ne heittää romukoppaan. Synnytys kulkee omalla painollaan ja parasta on mennä synnyttämään ilman mitään sen tarkempaa ajatusta siitä, miten synnytys tulee menemään.

Kaikkea ei tarvitse olla valmiina ennen vauvan syntymää, kyllä ne kaupat on auki sen jälkeenkin. Tämä on kyllä hassua sillä moni ajattelee, että kaiken täytyy olla valmiina ja niin ajattelin minäkin. Ei meillä tosin ollut kaikki valmiina ja heti ekan viikon aikana, sai käydä ostamassa lisää ihan pieniä vauvanvaatteita. Kaikki kun olivat sanoneet meille, ettei niitä kannata hankkia paljoa, vauva kun on niin vähän aikaa niin pieni. Höpsistä! Meidän vauva käytti 50cm koon vaatteita muistaakseni ainakin kuukauden.

Nauti ajasta vastasyntyneen kanssa. Tämä on kaikista tärkein neuvo. Älä kiirehdi minnekään, älä stressaa sotkuista kotia tai muita velvollisuuksia. Tämä on ainutkertaista aikaa oman pienen vastasyntyneen kanssa. Vietä hänen kanssaan aikaa, sylittele niin paljon kuin vain ikinä jaksat, se aika vastasyntyneen kanssa on niin nopeasti ohi. Nukkukaa yhdessä, syökää yhdessä, tehkää kaikki yhdessä! Vaikka alkuun on hirvittävää, että joku on sinusta koko ajan riippuvainen, on se loppujen lopuksi ihanaa. Nauti siitä että saatte olla vaan.

Älä kuuntele liikaa muitten neuvoja siitä miten pitäisi toimia. Sinä olet nyt äiti, osaat kyllä! Luota itseesi ja äidinvaistoosi. Jos sinulle sanotaan, että kannattaa ehdottomasti nukkua aina kun vauva nukkuu, mutta sinusta tuntuu, että sinun ei tarvitse, niin silloin sinun ei tarvitse. Ei pidä toimia niin kuin muut toimii, löydät kyllä itsellesi sopivan tavan toimia, kaikissa asioissa.

Ihanaa raskausaikaa ja elämää vastasyntyneen kanssa kaikille siinä tilanteessa oleville<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan