BANAANILÄTYT

torstai 8. kesäkuuta 2017


Jostakin syystä meillä jää tosi usein yksi tai kaksi banaania jotka pääsee ylikypsäksi ja sitten niitä ei halua syödä kukaan. Monesti ne päätyvät pöydällä hengailun jälkeen roskiin. Minä olen yrittänyt tehdä parannusta siihen, ettei meillä menisi joka viikko niin paljon ruokaa roskikseen. Etenkin hedelmiä  harmittaa heittää pois ja niinpä keksin ylikypsille banaaneille käyttöä. Sehän on ihan sama minkä kuntoisia banaaneja banskulättyihin käyttää! Ne on terveellisempi vaihtoehto normi letuille ja tosi hyviä! Banaaniletut on ihan super helppoja tehdä eikä niihin tarvitse kuin banaania, kananmunia ja leivinjauhetta (minä tosin tykkään laittaa vielä ripauksen vaniljasokeria). Sitten vaan heitän kaikki ainekset blenderiin ja taikina on valmis. Meillä banaanilättyjen kanssa syödään mustikoita ja jogurttijäätelöä!

Banaaniletut 4kpl

1 Banaani
2 Kananmunaa
1/2 tl Leivinjauhetta
ripaus Vaniljasokeria


2 kommenttia:

 1. Voi tää sun blogi on niin ihana! Itse saman ikäisen tytön äitinä voin niin samaistua moneen asiaan :)
  Meillä on myös banaanien kanssa just sama homma, et tahtoo usein mennä huonoksi ennenkä ehtii syömään. Mut silti banaania on ihan pakko aina olla, sillä koskaan ei tiedä milloin sitä tekee yhtäkkiä mieli. Lisäksi se on niin nopea syötävä, jos ei meinaa ehtiä syömään päivällä kunnolla, niin banaanin yleensä aina ehtii :D
  Oon kans tykänny tehdä banaanilättyjä, mut niitäkään ei aina just silloin kun banaanit on menos huonoksi niin jaksa tai ehdi tehdä. Oon nyt koittanu laittaa banaania pakastimeen, voi sit sieltä käyttää smoothiehin ja niistä kuulemma tulee helposti hyvää banaanijäätelöä, kun lisää parin banaanin sekaan vähän maitoa ja tehosekoittimella sekoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana!<3
   Meillä on ihan sama juttu, että banaania on aina oltava. Ne on niin hyviä! Ja mun mielestä parhaimmillaan vielä sillai ehkä vähän raakana. Hei mä en ole edes tajunnut, että niitähän voisi pakastaa! Ihan huippu idea, pitää ottaa itsekin tuo käyttöön :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan