EIKÖ LAPSI SAA KOSKAAN ITKEÄ JULKISELLA PAIKALLA?

tiistai 4. heinäkuuta 2017


Kävimme viime viikonloppuna mieheni ja Lumin kanssa vähän ostoksilla. Päätimme käydä pitkästä aikaa Coffee Housessa kahvilla ostoksien jälkeen. Teimme tilauksemme ja menimme istumaan pöytään. Minä aloin kaivaa esille Lumin puuroa ja mieheni kantoi vielä herkkujamme pöytään. Olin juuri alkamassa syöttää puuroa, kun Lumi laittoi sormet suuhunsa ja otin ne pois. Tökkäsin vahingossa kynnelläni Lumia naamaan ja hän tottakai melkoisena prinsessana alkoi huutaa suoraa huutoa. Salaman nopeasti nappasin hänet rattaista syliini ja hän rauhoittui yhtä nopeasti kuin aloittikin. Vilkaisin kassalle päin miestäni ja huomasin, että melkein kaikki kahvilan asiakkaat mulkoilivat minua. Itse en nähnyt tilanteessa mitään pahaa, enkä osannut edes odottaa saavani pahoja katseita muilta asiakkailta.

Eikö lapsi saa koskaan itkeä julkisella paikalla? Edes jos satuttaa itsensä? Teinkö jotenkin väärin kun menin vauvan kanssa kahvilaan?

Ymmärtäisin muiden paheksuvat katseet, jos lapseni olisi huutanut pitkään, tai jos en olisi tehnyt mitään asian eteen. Mutta Lumin itku kesti kokonaisuudessaan suunnilleen 3 minuuttia! Kai lapsi nyt saa ilmaista harmituksensa jos joku tökkää häntä kasvoihin? En usko, että kukaan aikuinenkaan jättäisi mainitsematta asiasta, jos joku tökkäisi häntä naamaan ja häneen sattuisi. Varmasti kuulisimme aikuisen suusta jotakin, kuten "Au". Katsoisiko joku tätä aikuista paheksuvasti? Ei varmasti! Näin pieni lapsi ei osaa vielä sanoa au, joten hän itkee. Olin suoraan sanottuna järkyttynyt siitä mulkoilusta minkä sain osakseni ja kyllä, pahoitin mieleni.
Kun mainitsin tästä asiasta myöhemmin kotona miehelleni, hän totesi, että niillä jotka mulkoili ei varmaan ole omia lapsia. Niinpä niin, lapsettomat ei ymmärrä. Jos itse olisin kuullut vastaavanlaisen itkun kahvilassa, tuskin olisin edes kääntynyt katsomaan.

Oletteko joskus kokeneet vastaavaa?

Seuraa blogiani instagramissa, facebookissa ja bloglovinissa!

6 kommenttia:

 1. Mä sain eilen myös "hyviä" kasvatusvinkkejä bussissa kun 1,4v raivosi kun halusi kävelemään. Ei riittänyt syliin otto vaan raivo vain yltyi kun en päästänyt lattialle liikkuvassa bussissa. "Toi on just tota vapaankasvatuksen meininkiä sit ne ei osaa käyttäytyä yhtään" "laittais tutin suuhun ni laps olis hiljaa"
  Joo, no tutti on jätetty jo pois pari kk sitten ja kun on opittu n. 3vk sitten ilman tukea kävelemään niin ei toi liikkuvassa bussissa seisominen ihan vielä onnistu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh! Niin ärsyttävää kun toiset luulee tietävänsä paremmin. En käsitä, että miten kukaan edes viitsii avata suunsa tuollaisessa tilanteessa, pitäisi ajatuksensa itsellään.

   Kai päästit tämän ihmisen vinkit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos? :)

   Poista
 2. Kyllä olen kokenut ja usein. Siitä tulee todellakin fiilis, että olisi laitonta olla lapsen kanssa kahvilassa tai ravintolassa.

  Viimeksi Ikeassa tyttö ei olisi jaksanut odottaa, että isä käy hakemassa ruokaa ja vähän kiukutteli, kun en antanutjuosta sinne ja tänne. Mutta meitä mulkoili kylläkin myös perheet! Sitä jäim ihmettelemään kovasti, että eikö heidän lapsensa muka koskaan kiukuttele? Kiukuttelu loppui kuin seinään, kun isä tuli ruuan kanssa pöytään. Vieläkin ärsyttää se mulkoilu! :D Itse ainakin nykyään en edes jaksa kääntyä katsomaan, jos jossain lapsi itkee, koska se on täysin NORMAALIA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä?! Perheetkin mulkoili! Tuota en kyllä käsitä! Jotenkin sen vielä sulattaa jos ne lapsettomat katsoo pahasti, koska voi ajatella, että ne ei vaan tiedä. Mutta että perheetkin mulkoilee, huhhuh!
   Kai heidän lapsensa sitten eivät ole ikinä käyttäytyneet "sopimattomasti" julkisella paikalla.. Pöh!

   Poista
 3. Nythän sinä tuomitsit ihan samalla tavalla ne muut kanssa kahvittelijat.
  Ensinnäkin on ihan normaalia että ihmiset kääntyy katsomaan kun kuulevat kovaa ääntä ja varsinkin vauvan itkua. En edes usko että kukaan oikeasti mulkoili. Nimittäin aika usein näyttää vanhemmat jotka on lasten kanssa liikkeessä ottavan heti nokkiinsa siitä että ihmiset edes vilkaisee heihin päin ja ottaa sen vilkaisun mulkoiluna tai paheksuntana. Toisekseen mistä tiedät että ne on lapsettomia? Jos joku sua pahasti mulkaisi niin ehkä he ovat vihdoin saaneet hengähdystauon omasta koko aika itkevästä lapsesta ja varmasti harmittaa jos sitten joutuu kuuntelemaan toisen lapsen itkua. Vähemmästäkin harmittaa. Ja saa sitä aikuisellakin olla huono päivä ja mulkaista jos mulkoiluttaa. Eri asia jos tulee teille turhasta päätä aukomaan tai jää tuijottamaan.

  Nimim. Lapsia ja silti kääntyy katsomaan ja saattaa mulkaista jos lapsi itkee tai saattaa vain vilkaista ilman mulkoilua jonka lasten kanssa olevat käsittää väärin

  VastaaPoista
 4. Aivan. Tuossa olet täsmälleen oikeassa, että tekstini tuomitsi lapsettomat aivan syyttä suotta ja ehkäpä sitten kaikki kanssa kahvittelijat siinä samalla. Voi olla, etteivät kaikki tai jopa kukaan mulkoillut, mutta siihen et voi oikeastaan sanoa mitään, ellet sitten ollut itse paikalla?
  Lapsellisia tai lapsettomia, siitä en tietenkään tiedä (eikä muuten tiedä miehenikään joka tuon kommentin heitti), mutta osa ainakin katsoi pahasti. Syitä moiseen mulkoiluun en osaa sanoa, mutta kyse on kuitenkin julkisesta kahvilasta mihin on kaikilla yhtälailla oikeus tulla kahvittelemaan, lapsien kanssa tai ilman. Jos haluaa sen rauhoittumisen ilman lasten itkua, niin ehkäpä kannattaa valita siihen joku toinen paikka kuin julkinen kahvila, niin säästyy sitten kaikki siltä mulkoilulta :)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan