PUOLIVUOTIAAN KAKKU

maanantai 31. heinäkuuta 2017


Minä halusin pitää Lumin puolivuotispäivänä kahvikestit, mutta koska olimme molemmat Lumin kanssa tuona päivänä vielä vähän kipeitä, siirsimme niitä suosiolla viikon eteenpäin. Olin päättänyt jo aikoja sitten, että Lumin puolivuotispäivän kunniaksi tehtäisiin puolikas kakku. Törmäsin muistaakseni pari viikkoa ennen Lumin päivää Essin tekemään kinderkakkuun ja päätin heti, että tuollainen kakku Lumille tehdään! Ohje on k-ruoka.fi sivuston suklaapiirakka, mutta koska minä halusin tehdä kakun, leikkasimme pohjan puolikkaan kakun muotoon. Lisäsimme myös päälle kindermunia samaantapaan kuin Essin kakussa.

Minun piti itse tehdä kakku, mutta koska siivous oli jäänyt vähän viimetippaan täytyi minun siivota ja mieheni sai tehdä kakun. Koristeluvaiheessa minä olin tottakai kovasti mukana arvostelemassa ja neuvomassa, lähes ärsyttävyyteen asti niin kuin minulla on tapana. Mieheni onnistui kuitenkin hienosti kakun teossa ja koristelussa (vaikka itse olisin tietenkin tehnyt sen paremmin, haha) ja voi miten herkullisen makuinen se olikaan! Nam, nam ja vielä kerran nam! Tätä täytyy tehdä toistekin.



Ohje k-ruoka.fi

3 kananmunaa
3dl sokeria
150meijerivoita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2dlmaitoa

Voikreemi
    150gPirkka meijerivoita
    1tlPirkka vaniljasokeria
    5dltomusokeria
    1rklvettä

    1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
    2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
    3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
    4. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita tomusokeri voin joukkoon kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle talouskaapimen tai lastan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
    5. Sulata maitosuklaa mikrossa tai kattilassa varovasti miedoimmalla lämmöllä. Levitä sulatettu suklaa kovettuneen voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.

    Seuraa blogiani instagramissafacebookissa ja bloglovinissa!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan