UUSIMMAT HANKINNAT LUMILLE

torstai 6. heinäkuuta 2017

Sitä ei olisi jotenkin ikinä arvannutkaan, miten paljon lapseen oikeasti menee rahaa. Ennen Lumin syntymää tehtiin mieheni kanssa joitakin laskelmia paljonko tarvikkeisiin menee rahaa ja paljonko elämiseen. Voin kertoa, että ne laskelmat on ylittyneet varmaankin jo monta kertaa. Toki pärjäisi vähemmälläkin ja voisi tehdä edukkaampiakin hankintoja, mutta kärsiikö sitten laatu? Kaikilla on varmasti oma sanottavansa tähänkin, mutta meillä ainakin satsataan laatuun sellaisissa asioissa mitkä on käytössä paljon ja pitkään, esim. vaunut/rattaat ja syöttötuoli. Ja sitten taas itse en nää mitään järkeä siinä, että lapselle ostetaan järjettömän kalliita "perusvaatteita" jotka helposti rikkoutuu, likaantuu ja jää pian pieneksi.


Jo odotusaikana olin päättänyt, että meidän lapselle tulee syöttötuoliksi Stokken tripp trapp. Olin kuullut ja lukenut siitä niin paljon hyvää. Tutkiskelin jo hyvissä ajoin hintoja, mitä tuoli maksaa uutena ja mitä käytettynä. Me löysimme tämän meidän tuolin tori.fistä ja sen hinta oli 60€. Myyjällä ei ollut myydä baby settiä tuoliin, joten tutkin löytyisikö sekin käytettynä torista edullisemmin. Kyllähän niitä siellä oli, mutta hinta oli jotain 35-40€ ja uuden sai viidelläkympillä, joten päädyin tilaamaan ihan uuden. Vielä tuolia ei ole päästy testaamaan sen kummemmin kuin koeistumalla, mutta jospa Lumi oppisi pian istumaan niin sitten tuoli pääsisi kunnolla käyttöön.

Seuraan ja tutkin lapseni erilaisia kehitysvaiheita melko aktiivisesti ja pyrin tarjoamaan Lumille hänen ikäänsä sopivia virikkeitä. Viimeisimmäksi luin, että tämän ikäinen lapsi nauttisi esimerkiksi palikoista rakennetun tornin kaatamisesta, joten passitin mieheni kauppaan pehmopalikoita ostamaan. Ja kyllähän ne tuota tyttöä kiinnostaa. Hän tykkää tutkia palikoitten kuvia ja maistella ja rapsutella niitä. Ja jos joku saa tornin rakennettua niin ei mene kauaa, että se on jo kumossa.

Olen huomannut, että vaatteita saisi olla ostamassa melkein koko ajan. Luulen aina olevani hyvin varustautunut seuraavalla koolla, mutta yleensä käy aina niin, että saan ostaa sen koon vaatteita lisää kun ne tulevat käyttöön. Nytkin ostin ison kasan 68 ja 74 koon vaatteita, jospa niitä nyt olisi kerrankin tarpeeksi. Vaikka enhän minä valita, lastenvaatteita on ihana ostaa!


Seuraa blogiani instagramissa, facebookissa ja bloglovinissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan