KOULUUN PALAAMINEN ÄITIYSLOMAN JÄLKEEN

tiistai 29. elokuuta 2017


Huomenna koulu jatkuu. Minulla on todella sekavat fiilikset siitä, en oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Jännittää miten kaikki lähtee sujumaan.

Mehän emme aijo laittaa Lumia mihinkään hoitoon vielä tässä vaiheessa, olemme molemmat siitä samaa mieltä, Lumi on liian pieni hoitoon. Tarkoituksena olisi siis, että minä käyn koulussa mahdollisimman vähän ja silloin kun minun täytyy sinne mennä, otan Lumin mukaan (ellei sitten saada jostakin jotakin hoitamaan Lumia kotiin siksi ajaksi.).

En tiedä miten tämä kaikki tulee sujumaan ja tällä hetkellä olenkin enemmän ahdistunut kouluun paluusta. Viime syksyn innostunut uusi koululainen on tipotiessään. Just nyt mulla on sellainen fiilis, että haluaisin vain olla Lumin kanssa kotona, antaa ittestäni 100% tuolle ihanalle pienelle lapselle, joka on muuten pieni vain kerran. Jotenkin tuossa kouluun palaamisessa huolettaa sekin, että sitten olen vain kiireinen äiti koulujuttujeni kanssa ja ainokaisen lapseni vauva-aika ja ensimmäiset vuodet menevät ohitse siinä sivussa.

Tietysti minua myös hirvittää se, miten tulen suoriutumaan kaikista koulutehtävistä. Tiedän jo nyt sen verran tulevasta vuodesta, että esimerkiksi kielten kursseilla minun on pakko olla. Olen miettinyt sitäkin vaihtoehtoa, että siirtäisin niitä kursseja myöhemmäksi, vaikkapa vuodella missä on tänä syksynä läsnäolopakko. Mutta toisaalta en sitten taas tiedä. On vain niin sekavat ajatukset tästä kaikesta.

Onko joku muu palaamassa äitiysloman jälkeen takaisin koulunpenkille, mitkä fiilikset? Tai joku kenties sellaisen jo aikaisemmin tehnyt? Miten kaikki asiat järjestyi?

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Ymmärrän hyvin sun fiilikset. Mä menen kouluun vasta vuoden pääsyä kylläkin kun nuorimmainen on 1v4kk ja mua ahdistaa se jo nyt! Juurikin toi opiskeluelämän kiire ja stressi ja meneekö se pikkulapsiaika siinä lomassa ihan ohi.

  Mulla on just samasta aiheesta työn alla postaus omassa blogissani, koitan saada ulos kunhan väsymykseltäni pystyn :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä päätä huimaa kun miettii millasta haipakkaa tää tulee nyt olemaan!

   Pitääkin käydä lukaisemassa se sitten 😊

   Poista
 2. Mulla on myös kohta 7kk vauva ja yliopistoon paluuta olen pohdiskellut. Mulla on tarkoitus keväällä jatkaa opiskeluja ainakin kotoa käsin. Vuodenkaan ikäistä en vielä raaskisi päivähoitoon laittaa mutta katsottava tilanne sitten lähempänä. Ehkä vain kerran pari viikossa, jos on läsnäolopakollisia kursseja :) Ja on kyllä tosiaan ristiriitaiset fiilikset, kun toisaalta haluaa olla vauvan kanssa mahdollisimman paljon mutta tutkintokin odottaa tekijää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nimenomaan! Tsemppiä sinne opintoihin 😊

   Poista
 3. ei ihan samanlaisesta tilanteesta, mutta itse olen äitiysloman aikana tehnyt opparin, 17 opn edestä kesäkursseja ja nyt olen työharjoittelussa kun äitiyslomaa on vielä jäljellä. Eli tiedän ja ymmärrän miltä tuntuu kun on kiire. Tsemppiä koulun jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Kylläpäs sä oot pistänyt tuulemaan äippäloman aikana, vau! Hatunnosto sinne! Ja kiitos tsempeistä 😊❤️

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan