LUMI 6KK

tiistai 1. elokuuta 2017


Minun pieni vauvani on jo puolivuotias. Puolivuotias on jo aika iso, hän ei ole enää pikkuvauva joka vaan syö ja nukkuu sylissä. Minun  Lumistani on tullut jo iso tyttö.

Hän osaa kääntyä mahalleen molemmin puolin, niin vasemmalta kuin oikealtakin ja voi miten hurjan nopeasti se tapahtuu. Nykyään täytyy olla tosi tarkkana, ettei Lumi ole liian lähellä sängyn tai sohvan reunaa, sillä jo silmänräpäyksessä hän on kääntynyt.

Hän osaa pyöriä napansa ympäri lattialla. On niin huvittavaa huomata, että kun on jättänyt Lumin viltin päälle ja käynyt hetken jossakin muualla, on tyttö jo pyörähtänyt ympäri monellakin tapaa ja poissa viltiltä.

Hän treenaa kovasti ryömimistä, todella huonolla menestyksellä. Lumi tuuppaa kyllä jaloilla itseään, mutta ei ymmärrä käyttää käsiään. Monesti hetken yrittämisen jälkeen hän kokeilee, pääsisikö liikkeelle liitämällä ja nostaa kädet ja jalat ilmaan. Ja sitten kiukuttaa kun liikkuminen ei onnistu.


Häntä pitäisi seisottaa tai istuttaa ihan koko ajan. Lumi pystyy istumaan ihan tosi pieniä hetkiä jo itse ja syöttötuolissa olemme häntä välillä istuttaneet ruokailun ajan, tuettuna tietenkin. Kun Lumia seisottaa, seisoo hän jo todella tomerasti itse ja kantapäätkin menee jo vasten lattiaa.

Hän tykkää läpsiä/taputtaa. Monesti Lumi mätkii äitiä tai isiä naamaan ja jos hänen kanssaan istuu pöydän ääressä, hän taputtaa pöydän pintaa.

Kun Lumia kiukuttaa tai hän haluaa ruokaa hän sanoo, annannanna tai ennna. Lumin ääntely on muutenkin monipuolistunut paljon, hän päristää ja jos häntä suututtaa tai hän on väsynyt, alkaa hän ärisemään.

Hän kurottautuu haluamaansa kohti. Jos Lumi haluaa vaikkapa koskettaa jotakin tai jotakin käteensä, ojentaa hän molemmat kädet sitä kohti, kurottautuu ja yrittää yltää esineeseen.

Ja kun Lumin nostaa syliin, kietoo hän kätensä nostajan ympärille, "halaa" ja pitää kiinni.

Minun pieni tyttöni, joka on jo niin iso ja taitava. Rakas Lumi.


Seuraa blogiani instagramissafacebookissa ja bloglovinissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan