LUMI 7KK RUOKAILEE

keskiviikko 16. elokuuta 2017


Meillä aloitettiin kiinteitten syönti 4kk paikkeilla. Minä odotin sitä jo kovasti ja mietin mielessäni, että jos sen olisi voinut aloittaa aikaisemminkin, Lumi kun puklaili todella paljon. Tuolloin ideana oli, että tehtäisiin soseet itse ja alkuun tehtiinkin, ehkä viikon ajan (haha). Aloitettiin kiinteitten maistelu, millä muullakaan kuin perunalla. Muussattiin haarukalla ihan pieni pala perunaa ja lypsin äidinmaitoa joukkoon ja tehtiin siitä sileää "muussia". Näin toimittiin myös porkkanan kanssa ja vähän myöhemmin sotkettiin porkkanaa ja perunaa.

Yhtenä päivänä mieheni tuli kaupasta muovikassissaan kokonainen bataatti ja useampi pilttipurkki. "Hei näis valmiis soseis ei oo ees lisäaineita ja on ihan sikana halvempaa ja helpompaa vaan ostaa nää kaupasta." Ja tuon päivän jälkeen meillä on syöty kaupan soseita. Lähdettiin aika reippaasti liikkeelle eri makujen kanssa, eikä annettu samaa kuin ehkä päivän pari. Nykyäänkin otetaan uudet maut ja koostumukset heti vaan kunnolla käyttöön, ei tehdä mitään pieniä maisteluita.

Nyt kun Lumi on 7kk meillä on selkeä ruokailurytmi. Aamulla Lumi syö n. 1/2dl puuroa jonka seassa on pari pikkulusikallista hedelmä- tai marjapilttiä. Lounaalla hän syö n. 1/2 pilttipurkkia jotakin lihaisasosetta. Välipalaksi syödään taas n. 1/2 pilttipurkkia jotakin hedelmä- tai marjasosetta. Päivälliseksi loput puolet lounaan pilttipurkista ja illalla vielä n. 1/2 dl puuroa, jonka seassa taas hedelmä- tai marjapilttiä. Koko päivän aikana Lumi siis syö suunnilleen 1dl puuroa ja 2 pilttipurkkia. Kiinteiden välissä rintamaitoa menee vielä tosi hyvin ja Lumi syökin sitä vielä ainakin 7 kertaa päivässä. Otetaan myös vähän vettä nokkamukista lounaan ja päivällisen jälkeen.

Välillä ollaan kokeiltu vähän sormiruokailuakin, mutta minua pelottaa se jotenkin niin paljon, että se on jäänyt aika vähälle. Lumi on saanut syödä itse käsin maissinaksuja ja tomaattia. Hän on saanut maistaa avustettuna banaania, vadelmia, viinimarjoja, mansikoita, vesimeloonia ja omenaa. Ehkäpä vielä rohkaistun tähän sormiruokailuunkin, mutta jotenkin nuo soseet vaan tuntuu turvallisemmalta.

Lumilla on mielettömän hyvä ruokahalu ja hän syö kaikkea mielellään. Vielä ei ole tullut vastaan sellaista ruokaa, mitä Lumi ei odottaisi suu suuresti auki. Monesti hän maistelee ensimmäistä lusikallista hetken aikaa ja sitten odottaa seuraavaa kuin linnunpoika. On siis mahdotonta sanoa mikä olisi Lumin lempparisose.

Toivomme kovasti, että tulemme jatkossa pääsemään yhtä helpolla tämän ruokailun suhteen ja että Lumin ruokahalu säilyy yhtä hyvänä.

Seuraa blogiani instagramissafacebookissa ja bloglovinissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan