MITEN MEILLÄ NYKYÄÄN NUKUTAAN

tiistai 15. elokuuta 2017


Meillähän tosiaan siirryttiin jo joskus aikaisemmin siihen järjestelyyn, että vauva nukkuu omassa sängyssään. Se lähti tuolloin hienosti käyntiin, eikä sen suurempia ongelmia tullutkaan. Lumi nukkui omassa sängyssään hyvin siihen asti, kunnes tuli kipeäksi. Kun Lumille tuli nuha, hän nukkui huomattavasti huonommin ja haki paljon turvaa ja lohtua rinnasta. Silloin Lumi muutti takaisin viereeni nukkumaan ja siinä hän nukkui joka yönsä viime viikon maanantaihin asti.

Mieheni nukkuu edelleen sohvalla (nämäkin järjestelyt ovat muutamaan kertaan muuttuneet, mutta mies on nyt nähnyt parhaaksi nukkua siellä) ja minusta olisi mukavaa saada hänet takaisin viereeni. Olisi myös mukavaa, jos Lumi alkaisi nukkumaan kokonaisia öitä, tai edes pitempiä pätkiä kuin 3h. Tiedetään, kirjoitin hetki sitten siitä, miten meidän lapsi on niin helppo ja nukkuu hyvin. Ei vissiin olisi pitänyt, nimittäin siihen loppui hyvin nukkuminen.

Viime viikon maanantaina kun oloni oli todella raato päätin, että nyt saa lapsukainen siirtyä takaisin omaan sänkyynsä nukkumaan. Ja niin tehtiin. Koko juttu on taas sujunut melko kivuttomasti. Nukuttaminen on vaihtelevasti melkoinen show ja sitten taas toisella kerralla ei tarvitsekaan kun käydä pari kertaa peittelemässä ja laittamassa unipupu kainaloon.

Ollaan yritetty helpottaa tytön itsenäisesti omaan sänkyyn nukahtamista selkeillä rutiineilla mitkä toistuu joka ilta. Klo 19 tarjoillaan ja syödään iltapuuro, siitä sitten peppu pesun kautta puhdas vaippa ja makkariin vaihtamaan yökkäri päälle ja pimennetään huone. Samalla kun rasvaillaan posket laulan tuutulaulua. Sitten iltatissi ja vielä hetki sylitellään ja lauletaan. Sitten lasken hänet sänkyyn, peittelen ja laitan pupun kainaloon, sanon hyvät yöt ja poistun huoneesta. Vielä hän ei ole kertaakaan nukahtanut heti, mutta tosinaan ei tosiaan tarvitse kuin käydä pari kertaa huoneessa hyräilemässä ja peittelemässä tyttö uudelleen.

Itse yöt ja yöllä syöminen on erittäin vaihtelevaa, välillä hän herää vain kaksi kertaa ja välillä paljon useammin. Jos hän herää yli kaksi kertaa syömään, otan hänet yleensä kolmannella kerralla viereeni nukkumaan, ihan vain omien yöunieni tähden. Monesti nukutaan 8-8.30 asti, mutta esimerkiksi tänä aamuna heräsimme jo kuuden jälkeen.

Päikyt Lumi nukkuu nykyään aika hienosti. Hänelle on tullut selkeä rytmi ja hän menee ekoille päikyille n. 9.30-10 aikaan ja nukkuu suunnilleen tunnin, seuraaville 12 jälkeen ja nukkuu 1,5-2,5 tuntia ja viimeisille päikkäreille hän menee joskus neljän jälkeen ja nukkuu taas noin tunnin. Päikkyjen nukkuminen on siis ottanut ison harppauksen parempaan suuntaan!

Kunhan tämä omassa sängyssä nukkuminen alkaa tästä sujua ajattelin, että voisin alkaa vierottaa Lumia yötissistä, katsotaan kuinka käy..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan