NEUVOLAKUULUMISET #6 - RYHMÄNEUVOLA

maanantai 21. elokuuta 2017


Meidän viimekertainen neuvolakäynti oli tosiaan ryhmäneuvola. Monelle se tuntuu olevan ihan vieras juttu josta ei ole ikinä kuullutkaan. Ryhmäneuvolan idea yksinkertaistettuna on siis se, että neuvolaan kokoontuu muutamia äitejä suunnilleen samanikäisten lasten kanssa juttelemaan.

Meidän ryhmäneuvola oli poikkeuksellisesti 7kk iässä, yleensä se on kuulemma 6kk kohdalla, mutta koska heinäkuussa ei ryhmäneuvolaa järjestetty niin siksi näin. Tultiin siis hyvissä ajoin neuvolaan ja ennen varsinaisen ryhmäneuvolan alkua, kaikkien lapsilta otettiin mitat ja kyseltiin pikakuulumiset yksityisesti.

Seuraavaksi siirryttiin ryhmätilaan, jonne oli levitetty keskelle iso paperi jonka ympärillä oli säkkituoleja. Kun kaikki äidit ja isät olivat löytäneet paikalle ja paikkansa, alkoi neuvolatäti kysellä yhteisesti kuulumisia. Miten teillä nukutaan? Miten teillä syödään? Onko tullut hampaita? Joko vauva on lähtenyt liikkeelle?

Keskustelun jälkeen alettiin tutkia vauvan kanssa erilaisia materiaaleja. Huoneeseen sen ison paperin päälle oli tuotu erilaisia kangasmyttyjä ja jostakin paperista tai pahvista tehtyjä palloja. Sitten heiluteltiin hallaharsoa lapsen yllä tai sitten lapsi sai pitää siitä kiinni ja heilutella itsekin. Lopuksi vauva pääsi vielä sotkemaan oikein kunnolla kun sen ison paperin päälle vauvalle annettiin ensin mustioita, sitten mangopilttiä ja lopuksi vielä jotakin maissirouhetta. Käsittääkseni tämä oli värikylpy. Paperiin täytyi vielä merkata lapsen nimi jotta taideteoksen voi halutessaan hakea neuvolasta myöhemmin.

Mielestäni tämä oli hauska neuvolakäynti, se vaan oli harmittavasti juuri Lumin päiväunien aikaan, joten meidän tyttö oli melko kiukkuinen ja väsynyt eikä oikein jaksanut kiinnostua. Harmittavaa koska tiedän, että jos Lumi olisi ollut virkeä hän olisi varmasti tykännyt kovasti ja nauttinut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan