ONPA HÄN HELPPO VAUVA

keskiviikko 2. elokuuta 2017

Monet meidän tutut päivittelee sitä, miten Lumi on niin helppo vauva. "Hän vaan on tos ja sä saat syödä aamupalan ihan rauhassa!". Kyllä, olen itse samaa mieltä meidän tuttujen kanssa. Lumi todellakin on tyytyväinen vauva, hän ei liikoja valita. Esimerkiksi aamuisin meillä siis toimitaan seuraavalla tavalla.

8.00 "Hyvää huomenta, haluatko aamumaidon?"
8.10 "Äiti käy keittämässä aamukahvin ja tekemässä aamupalan."
8.25 "Leikitkö vaikka näillä palikoilla, äiti syö nyt."
8.40 "Äiti hakee vielä toisen kupin kahvia."
8.50 "Jaaha, nytkö täytyy saada maitoa ja päästä ekoille päikyille?"

Ja Lumi nukahtaa ekoille päikyille milloin minun viereeni sänkyyn, milloin hänet täytyy nukuttaa rattaisiin. Saan kuitenkin siis joka aamu ihan kaikessa rauhassa syödä aamupalani ja juoda kahvini ja monesti selailla vähän someakin siinä sivussa, kun Lumi on niin keskittynyt omiin touhuihinsa.


Hän viihtyy myös melko hyvin itsekseen lattialla, joten mun on aika helppo tehdä kaikkia kotitöitä sillä välin, kun mieheni on töissä. Olen myös usein hyvällä tuulella ja virkeä, kun lapsi on hyvän tuulinen ja en joudu kuluttamaan kaikkea ylimääräistä energiaani hänen viihdyttämiseen.

Itselleni tietysti kaikista eniten merkitsee ne yöunet, jotka nekin Lumi nukkuu niin hyvin. Meillä mennään nukkumaan klo 19.30-20.00 ja tyttö tosiaan herää suunnilleen klo 8.00. Yön aikana Lumi syö yleensä vain kaksi kertaa, mutta toki joskus on niitä öitä, kun käy niin hyvä tuuri, että Lumi syö vain kerran (tämä on kuitenkin super harvinaista) ja joskus niitä öitä, kun Lumi syö neljä kertaa. Pääasiassa saan kuitenkin nukkua yöni tosi hyvin.

Meidän on myös niin helppoa käydä kaikissa juhlissa, Lumi kun on sielläkin niin kiltisti. Hän katselee kiinnostuneena ympärilleen, uusia kasvoja, uusia paikkoja, kaikkea jännittävää. Jos hän saa ruokaa ajallaan ja pääsee nukkumaan kun alkaa väsyttää (juhlissa ennakoimme tätä vielä enemmän mitä kotioloissa), ei hänen kanssaan ole mitään ongelmaa.

Nyt joku siellä ruudun toisella puolella varmasti jo ajatteleekin, että "Voi hyvää päivää mikä kehu kehu ja vaaleanpunainen hattarakupla!", mutta meillä ihan oikeasti on tuollaista. Toisinaan tunnen tämän asian kanssa ylpeyttä. Niin hienoa kun kaikki kehuu meidän tyttöä! Meillä on helppo ihana vauva, oikea unelma lapsi. Toisinaan taas tunnen jonkinlaista huonoa omaatuntoa, kun meillä on niin helppoa. En ikinä uskaltaisi valittaa, että meillä olisi rankkaa, kun monella muulla on kuitenkin paljon rankempaa ja me saatiin kuitenkin niin helppo alku. Nyt nouseekin hattu päästä kaikille niille, jotka kokevat vauvavuoden raskaaksi, hyvin te vedätte ja kyllä se varmasti joskus helpottaa. Ehkäpä kun Lumi on ollut niin helppo vauva, hän korjaa tilanteen taaperona tai teininä. Olen nimittäin kuullut juttua, että joku oli helppo vauva ja aivan hirveä teini.. Sitä ikää odotellessa.

6 kommenttia:

 1. Tää teksti vois olla suoraan meidän elämästä. 😊Kiva siis kuulla että muillakin on käynyt onni saada helppo vauva. Usein tulee itselle olo ettei kehtaa muille kertoakaan kuinka kivasti meidän päivät ja yöt menevät kun toiset kertoo omista valvomisistaan ja jatkuvasti itkevistä lapsistaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta ettei viitsi oikein puhuakaan, että miten helppoa itsellä on! Välillä jotenkin jopa harmittaa se, että toiset joutuu niin paljon valvomaan ja jaksamaan ja itse pääsee niin helpolla :D

   Poista
 2. Meillä alkoi koliikki heti synnytyssairaalasta kotiin päästyä ja lohdutonta itkua on ollut pahimmillaan 12 tuntia päivässä. Siihen päälle välillä tunninkin tissillä viihtyvä vauva - kenties juuri lohtua hakemassa. Alku on siis ollut järkyttävä ja olen surullinen siitä, etten voi tarjota hänelle "normaalia arkea" tosi kovien mahakipujen keskellä. Nyt onneksi ollaan menossa parempaan päin. ❤️

  Mua ei silti harmita yhtään, jos muilla on helppoa, päinvastoin, mikäli vain ne muut ymmärtävät myös toisenlaisen arjen ja vaikeudet. Esimerkiks mikään ei aiheuta tällä hetkellä niin paljon ärsytystä kuin äidit, jotka sanovat, että raskauden jälkeen kuntoon pääseminen on vain omasta itsestä kiinni. Todennäköisesti heillä juuri on helppo vauva-arki. Näiden vaikeuksien keskellä en ole ehtinyt joka päivä edes harjata hiuksia, ellen huudata lasta silloin yksinään.

  Onneksi koliikkikin loppuu joskus. Sitten on toki vastassa uusia haasteita, mutta oikeastaan mikään muu kuin vakava sairaus ei tunnu tämän jälkeen enää niin hankalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, koliikki on kyllä varmasti raskas juttu!
   Se on kyllä todella tyhmää ja harmillista, jos joku ei ymmärrä, että kaikkien vauva-aika ja arki on erilaista. Sitä tietysti miettii helposti, että kyllä minullakin oli raskaita hetkiä ja niin vaan niistä selvittiin. Kun oikeasti pitäisi asettua toisen asemaan ja antaa myötätuntoa ja tukea.

   Ihanaa, että teillä on alkanut helpottaa, paljon tsemppiä jaksamiseen <3

   Poista
 3. Ihanalta kuulostaa teidän vauva <3 Itsekin sanon usein, että meillä on kyllä aika "helppo vauva" ja kyllä, nautin siitä! Tuntuu tylsältä, että on jotenkin paljon hyväksyttävämpää valittaa siitä kuinka vaikeaa on, kuin kertoa että menee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Kai se on vähän suomalainen tapa, se kenel onni on sen kätkeköön, vai miten se meni..
   Kiva että teiltäkin löytyy "helppo" vauva! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan