5 VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN VAUVAKUVAAN PUHELIMELLA

torstai 7. syyskuuta 2017


Meiltä kaikiltahan ei löydy kotoa järjestelmäkameraa, mutta tiesitkö, että voit saada kivoja kuvia vauvastasi myös ihan vain omalla puhelimellasi! Kerää tästä talteen mun vinkit puhelimella kuvaukseen.

1. Katsele etukäteen kuvia esimerkiksi Pinterestistä ja hae ideoita millaisia erilaisia kuvia voisit ottaa. Mieti mikä voisi onnistua helposti ja mihin kaikkeen teiltä löytyisi tarvikkeet kotoa. Jos teiltä puuttuu jotakin, mieti miten voisit asiaa soveltaa. Aina kuvaan ei välttämättä edes tarvita mitään ihmeellistä, vauvalle vaan kivat vaatteet ja tausta kuntoon!

2. Tee studio kotiin sängylle laittamalla kiva peitto sängyn päälle ja sänky vasten neutraalia seinää tai sohvalle heittämällä jokin peitto tai viltti sohvan istuinosan ja selkänojan päälle, jos teiltä löytyy divaanisohva kannattaa kuvat ottaa divaanin päällä. Kiinnitä huomiota luonnonvaloon, kannattaa kuvata aurinkoisena päivänä, mutta ei suorassa auringonpaisteessa.

3. Pelleile sielusi kyllyydestä niin, että saat lapsesi nauramaan. Lapsia on ihana kuvata juurikin siksi kun he ovat niin aitoja. Lapset eivät osaa miettiä näyttävätkö he tyhmälle jos tekevät nyt näin. Jos kuvaat pienempää vauvaa, voit esimerkiksi ottaa kuvat silloin kun hän nukkuu. Asettele vauva nätisti esimerkiksi johonkin koriin ja varmista että hänellä on riittävän lämmin ja mukava asento. Pidä muutenkin kuvaustilanne lapselle mukavana ja miellyttävänä yhteisenä juttuna.

4. Kuvaa riittävän läheltä ja kokeile erilaisia kuvakulmia niin löydät sopivan. Katso että puhelimessasi on riittävästi tilaa nimittäin voi olla, että joudut ottamaan todella monta kuvaa ennen kuin onnistut.

5. Lataa puhelimeesi jokin hyvä kuvanmuokkausohjelma. Minulla itselläni on iPhone ja tykkään kaikista eniten käyttää puhelimen omaa muokkausohjelmaa, mutta lisäksi olen ladannut ja käytän muokkaamisessa Photoshopia, Afterlightiä sekä PicLabia.

Havainnollistaakseni kuvan muokkaamisen tärkeyttä, tässä teille vielä muokkaamaton sekä muokattu kuva vierekkäin. Puhelimellahan ei tietenkään ihmeisiin pysty etenkään tuon tarkkuuden suhteen, mutta kyllä silläkin voi kivoja kuvia saada!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan