VAKAVA VAUVA

tiistai 5. syyskuuta 2017


"Hän ei kyllä turhia hymyile" "Enpä ole koskaan nähnyt noin vakavaa vauvaa" "Hymyile nyt vähän"

Kuulostaako tutulta? Meille kuulostaa. Lumi on melko vakava vauva, hän ei tosiaan turhia naura. Olemme kuulleet jotakin siihen viittaavaa jo monen suusta. Onko okei sanoa toiselle, että ei ole koskaan ennen nähnyt niin vakavaa vauvaa kuin hänen vauvansa?

Omasta puolestani voin sanoa, ettei se minua häiritse. Itse vietän kuitenkin Lumin kanssa aikaa kaikista eniten ja tiedän sen miten hymyileväinen ja nauravainen tuo tyttö on. Monesti ne jotka heittävät näitä kommentteja, ovatkin niitä jotka näkevät Lumia vähän harvemmin. Ja tottakai tyttö on vieraille kasvoille alkuun vakava, vaikka onhan tietysti niitäki lapsia jotka nauravat heti kaikille. Meidän tytön hymy ja nauru on kuitenkin harvinaista herkkua, ellei häntä sitten nää päivittäin.

Mistähän tuo vakavuus sitten periytyy? Ken tietää, mutta kuulemma Lumin täti (mieheni sisko) on ollut myös todella vakava vauva, vielä vakavampi kuin Lumi. Hauska nähdä kuinka pitkälle tämä vakavuus jatkuu, Lumin tädillä se ei ainakaan ole jatkunut aikuisikään asti, en nimittäin tiedä varmaan ketään nauravampaa ja hymyilevämpää ihmistä!

Entä sitten harmittaako minua, että lapseni on niin vakava? Ei missään nimessä! Minusta on ihanaa, että hänellä on omanlaisensa luonne ja ilmeet, olisihan se nyt kamalan tylsää jos kaikki vauvat menisivät samaan muottiin. Ja sitä paitsi, minulle Lumi on tietenkin täydellinen juuri sellaisena kuin on, en muuttaisi hänestä mitään!

Millaisia vauvoja teiltä löytyy? Mitä kommentteja kuulette lapsistanne usein? Miltä se tuntuu?


Seuraa blogiani instagramissafacebookissa ja bloglovinissa!

10 kommenttia:

 1. Ihana Lumi! Ei kaikki vauvat tosiaankaan oo samanlaisia ja sehän on vaan hyvä.
  Meidän poika on aika aktiivinen ja oon kuullut monesti että oisko jopa liian aktiivinen ja et eikö se vähä aikaa haluais vaan olla paikallaan jne.
  Aluks se tuntu pahalta mut nyt en enää välitä. Musta on ihanaa et vauva haluaa liikkua ja tutkia ympäristöään.
  Meidän rakkaat vauvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara <3 Pöh, kuka voi edes sanoa, että lapsi olisi liian aktiivinen? Ihanaa kun kaikki on omanlaisiansa seikkailijoita :)

   Poista
 2. Tämä on muuten ärsyttävää kun vauvaa kommentoidaan näin. Meillä on vasta vajaan kahden viikon ikäinen lapsi ja olen jo nyt saanut kuulla monta kertaa että miksi hän on niin vakava, ei hymyile ja mököttää vaan. Eihän tuon ikäinen edes osaa vielä hymyillä tarkoituksella. Samaan kastiin menee vauvan painon tai ruokahalun arviointi. Esim että syö liikaa. Uskon että meidän lapsi on hyvinkin onnellinen ❤ kuten varmasti teilläkin ollaan onnellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kyllä hassua, että noin pientä vauvaa mennään kommentoimaan noin! Mun mielestä ehkä jopa vähän typerää. Ja tosiaan samaan kastiin menee nuo paino ja ruoka jutut ja mitä ne edes kenellekään muulle kuuluu :D

   Poista
 3. Onkohan tää jotenkin nimeen liittyvää :D Meidän Lumi sai samanlaisia kommentteja vauvana. "Toi katse, niin tuima !" "Taitaa olla aika totinen tapaus". Nyt hän on jo 5-vuotias ja ihan tavallinen iloinen pikkutyttö ! Toki hieman ujo edelleen ihan vieraiden seurassa, mutta niin taitaa suurin osa lapsista olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Onpas hauska juttu, että teillä samanlainen "mököttäjä" Lumi! Juu kyllä minäkin uskon, että tuo "mökötys" tuosta loppuu kunhan vähän kasvaa ja osaa käsitellä asioita ja hallita ilmeitään eritavalla :)

   Poista
 4. Meidän vauvakin oli vieraiden seurassa vakava ja ujo, vaikka kotiväelle hymyili ja nauroi jatkuvasti. Edelleen on ujo nyt kolmevuotiaana. Kaikki ollaan erilaisia, vauvasta asti ❤. Ketään ei pitäisi yrittää mahduttaa samaan muottiin, ei vauvoja tai aikuisia, vaan antaa vapaus olla oma itsensä. Eikö se juuri ole sitä rikkautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisuus on nimenomaan rikkaus! Olisi se tosiaan kamalaa jos kaikki olisi samanlaisia. Mun mielestä on niin ihanaa, että jo pienellä vauvalla näkyy se oma persoona ja luonne :)

   Poista
 5. Meilläkin nyt 8 kk tyttö Julia on vakava vieraiden ihmisten seurassa, mutta läheisten seurassa höpöttää ja nauraa kovastikin, joten ei niistä kommenteista kannata olla moksiskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne kommentit mua häiritsekään, mutta jotakuta toista voisi häiritä. Teidän Julia kuulostaa kyllä niin samanlaiselta kun meidän Lumi! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan