VAUVALLANI ON UHMA

tiistai 17. lokakuuta 2017


Voiko vauvalla olla uhmaa? Minusta todellakin tuntuu sille, että voi.

Yhtäkkiä eräänä päivänä, minun lempeästä kiltistä vauvastani tuli, santoaanko nyt näin, vähän tulisempi persoona. Jos asiat ei mene kuten hän haluaisi, on syytä vetää raivarit. Lumi osaa hyvin "tekoitkun" ja alkaakin huutaa tätä helposti jos jokin ei hänen mielestään mene putkeen. Esimerkiksi pukemisesta on tullut hyvinkin mielenkiintoista.

Lumi ei tietenkään halua olla selällään silloin kun vaihdetaan vaippaa ja yrittää kaikkine voiminensa kääntyä. Sitten kun äiti ei anna tätä tehdä, hän alkaa huutaa ja potkia. Kun saadaan pienoisen taistelun jälkeen vaippa päälle, pitäisi vielä pukea ne vaatteetkin. Tässäkin on Lumin mielestä hyvä laittaa hanttiin niin paljon, kuin vain suinkin on mahdollista. On hyvä jännittää kädet tikkusuoriksi niin, ettei niitä saa laitettua hihoihin. On myös hyvä potkia jalkoja niin, ettei lahkeita saa laitettua. On myös hyvä heittäytyä aivan rennoksi lötköksi niin, ettei äiti vaan pääse liian helpolla. Eikä saa tietenkään unohtaa sitä vaihetta, kun heittäydytään aivan suoraksi levyksi makaamaan!

Kaikki kielletty on tietysti myös kivaa, esimerkiksi suihkun lattiakaivo. Aina jos unohdan vessan oven auki, Lumi ryömii sinne ja menee tonkimaan lattiakaivoa. Ja jos kiellän häntä hän joko tekee sen silti, tai vaihtoehtoisesti alkaa itkeä ja hakata käsillään lattiaa.

Elämä tämän pienen ihmisen kanssa on nykyään melko mielenkiintoista, kun hänestä on kuoriutunut tälläinen drama queen. Minun onneni tosin on, että Lumi draamailee vain kotona, julkisilla paikoilla hän osaa olla hyvinkin nätisti. Mutta sanokaa nyt pliis, että jonkun toisenkin luona asuu tälläinen uhmaikäinen vauva?

6 kommenttia:

 1. Tuntuu, että täällä alkoi uhmailu yhtäkkiä 1v päivän jälkeen. Siihen mennessä ollut aivan ihana vauva, aina nauramassa ja nyt lentää tavarat jos joku ei miellytä. Ja pukeminen tai autoon laittaminen saa tytön huutamaan niin et vetää itsensä melkein kaksinkerroin. Haluan sen entisen vauvani takaisin ja pian 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Tsemppiä sinne! Mulla on niin samat fiilikset, haluan vaan sen kiltin vauvan takaisin :D

   Poista
 2. Klikkasin blogisi auki, koska otsikko kuvaa juuri meidän arkea. Vauvani, 11 kk, on järkyttävä uhmis. Kamalinta on vaatteiden pukeminen (myös riisuminen) ja juurikin tuo vaipanvaihto. Kamala huuto alkaa, mutta loppuu kuin seinään, kun toiminta lakkaa - väläyttääpä vielä tyytyväisen hymyn. :D Voimia!

  VastaaPoista
 3. Täällä on samanlainen melkeen 9 kk, pukeminen on aina huutamista.. paremmin onnistuu sohvalla lelu kädessä, hoitopöydällä en enää edes yritä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans toimii aika hyvin se, jos saa jotakin käsiinsä, muussa tapauksessa on koko ajan kova huuto päällä. Tsemppiä sinne! :D

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan