NÄKÖKULMAN VAIHTAMISEN TAITO

torstai 16. marraskuuta 2017

Tämä on minun mielestä mahdottoman mielenkiintoinen aihe ja sopii hyvin blogimaailmaan ja varmasti myös jokaisen omaan henkilökohtaiseen elämään. Tämä on tärkeä taito olla, tai opetella. Idean kirjoittaa tästä aiheesta sain omista opinnoistani.

Mietitkö ennen kuin avaat suusi, miltä tämän sanominen toisesta tuntuu? Jos et, niin ehkäpä kannattaisi alkaa miettimään. Huomaan usein lukevani ilkeitä kommentteja suosittujen blogejen kommenttikentistä. Miksi ihmeessä se on niin helppoa loukata toista? Ja miksi ihmeessä joku näkee sen tarpeelliseksi, tahallisen toisen mielen pahoittamisen?
Jos olet tällainen ilkeilijä, koitapa vaihtaa näkökulmaa. Tämä asia voi olla vaikea kääntää ympäri, jos et ise ole bloggaaja. Sitä voisi kuitenkin ehkä miettiä siltä kantilta, että mitä jos antaisit jonkun lukea päiväkirjaasi, mihin olet vuodattanut omia onnistumisen tai epäonnistumisen kokemuksia sekä mielipiteitäsi ja mietteitäsi liittyen milloin mihinkin aiheeseen, ja sitten joku sanoisi siitä jotakin ilkeää? Tai mahdollisesti jopa nauraisi tai "hohhoijailisi" sinun kirjoituksillesi. Ei varmasti tuntuisi hyvältä vai mitä?

Toki jokainen bloggaaja ottaa sen tietoisen riskin kun laittaa elämänsä suurennuslasin alle ja kaikille tutkittavaksi. Onko silti oikein mennä ilkeilemään toiselle? Minun mielestäni ei. Ei kukaan tykkää siitä, että joku sanoo sinulle jotakin ilkeää, eihän? Miksi sitten joku tekee niin, jos ei itse sitä olisi valmis ottamaan vastaan? En tiedä, siihen on varmasti monia syitä. Usein on kuitenkin hyvä pohtia, miksi tämä ihminen sanoi minulle jotakin ilkeää? Itse uskon ainakin jossakin määrin tähän roska-auto-teoriaan. Ihminen ottaa tietyn määrän epäonnistumisia tai ilkeilyä vastaan ja lopulta se on vain pakko tyhjentää jonnekkin. Ikävä kyllä, joissakin tapauksissa se on sitten tämä bloggaaja, joka saa sen kuran niskaansa, mutta yhtä hyvin se voi olla esimerkiksi kaupan kassatäti.

Monet näistä netissä ilkeilijöistä tuskin tulisivat kadulla sanomaan samaa, siihen ei olisi rohkeutta tai ei mahdollisesti tuntisi tarvetta. Netin välityksellä on niin helppoa loukata toista joutumatta koskaan kohtaamaan tämän loukatun fiilistä. Rohkaisenkin nyt kaikkia miettimään ja vaihtamaan näkökulmaa, miltä minusta tuntuisi, jos joku sanoisi minulle näin?

Asian voi myös kääntää positiiviselle puolelle. Jos joskus mietit, että onpa kaverillasi/tutullasi/tuntemattomalla kadunkulkijalla/bloggaajalla hieno paita, sano se. Mieti miten mukavalta sinusta tuntuisi saada kehuja, me kaikki tykätään siitä, vai mitä? Ilahduta jonkun päivää vaikka tänään ja sano jollekin jotakin kivaa, siitä tulee itsellekin hyvä mieli. Lisäksi, aika usein käy niin, että hyvä lähteekin kiertämään ja tulee joskus takaisin. Ollaan hyviä toisillemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan