NEUVOLAKUULUMISIA #8

torstai 30. marraskuuta 2017


Käytiin viime viikon maanantaina 10kk neuvolassa. Odotin sitä innolla, koska viimeksi oltiin käyty neuvolassa kun Lumi täytti 8kk. Tykkään neuvolakäynneistä erityisesti siksi, koska on mukava nähdä paperilla miten lapsi kasvaa.

Tällä kertaa meidät otti vastaan meidän oma neukku ja hänellä oli opiskelija mukanaan. Aluksi meiltä kyseltiin ihan niitä näitä, mitä kuuluu, miten on mennyt, onko Lumi pysynyt terveenä, yms. Sitten kyseltiin perus ruokailut ja nukkumiset. Kaikki sujuu hyvin. Seuraavaksi otettiin mitat ja todettiin, että hyvin kasvaa nollakäyrän alapuolella. Neukku myös sanoi, ettei tarvitse säikähtää vaikka painossa oli pieni notkahdus, se kuuluu asiaan nyt kun Lumi liikkuu koko ajan enemmän ja enemmän.

Lopuksi otettiin vielä hemoglobiini. Minua jännitti kamalasti ja olin 100% varma, että meidän drama queen ottaa nokkiinsa moisesta piikittelystä pahemman kerran, eikä lopeta itkemistä ikinä. Toisin kävi, Lumi seurasi tarkkaan kun neukku ensin putsasi sormen, sitten pisti, puristi sormea ja pyyhki veritippoja pois ja lopulta otti näytteen. Ei pienintäkään itkua tai säikähdystä. Olin erittäin yllättynyt ja ylpeä, meillä on niin reipas iso tyttö.

Seuraava neuvola onkin sitten vasta 1v synttäreitten jälkeen ja silloin tulee muuten monta rokotusta. Luulen, että pakotan mieheni mukaan vaikka mikä olisi, en varmasti tule selviämään siitä yksin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan