KOHTI JOULUA: JOULU ON JUHLA - AATTOPUKEUTUMINEN

lauantai 23. joulukuuta 2017

"Kohti joulua" on Kaksplussan blogiverkostolaisten oma joulukalenteri, jonka matkassa pääset jouluiseen tunnelmaan. Bloggaajat ovat mukana joulun odotuksessa ja julkaisevat jouluaiheisia postauksia vaihtelevilla aiheilla jokaisena päivänä aina jouluaattoon asti. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi kuumaa glögiä ja inspiroidu siitä miten valmistella joulua yhdessä lapsen kanssa tai löydä ideoita omaperäisiin itsetehtyihin lahjoihin.  


Niin kauan kun olen ollut mieheni kanssa, on joulu ollut minulle juhla. Tällä tarkoitan siis sitä, että kun lapsena pukeuduttiin aina jouluksi mekkoihin, se jatkui sitten, kun aloin viettää joulut mieheni kanssa. Välissä oli siis se vaihe, kun jouluksi pukeuduttiin niin kuin minätahansa muunakin päivänä.
Mielestäni jouluksi kuuluu pukeutua kauniisti ja vähän juhlavammin. En ehkäpä pukisi iltapukua päälleni, mutta ei siinäkään mitään väärää olisi. Itse en pystyisi aattona istumaan joulupöytään collegehousut jalassa ja perus t-paita päällä, sehän olisi sama jos söisi jouluna ruoaksi pitsaa.

Tänä vuonna ajattelin itse pukeutua ehkäpä hameeseen ja sifonkipaitaan, tai sitten johonkin mekkoon. Mieheni pukee päälleen todennäköisesti farkut ja kauluspaidan ja ehkä jonkin neuleen kauluspaidan päälle. Lumi saa tietenkin pukeutua mekkoon. Haluan ehdottomasti siirtää tämän pukeutumisperinteen myös lapselleni, mutta se ei ole ainut asia, mikä minulta siirtyy hänelle.

Äitini teki minulle 24 vuotta sitten kauniin punaisen mekon valkoisine pitsikauluksineen. Jouluna 1993 minulla oli tuo mekko päälläni. Äitini säilytti mekon ja tänä jouluna, oma lapseni saa pukeutua siihen samaan mekkoon. Luulen, että tämä on paljon merkittävämpi juttu äidilleni, hän kun varmasti muistaa minut siinä mekossa. Toki tämä on minullekin ikäänkuin suloinen muisto menneisyydestä.


Mielestäni on hienoa, että meillä on jokin tällainen juttu, mikä on säilynyt omasta lapsuudestani, sieltä on niin kovin vähän mitään tallella. Ajattelin tietenkin myös itse säilyttää tämän mekon ja jos Lumi saa joskus tulevaisuudessa tyttölapsen, voi hän halutessaan pukea mekon tytölle. Tahtoisin, että tämä mekko säilyisi vähän niin kuin perintönä vielä monet vuosikymmenet. Eihän se toki enää nytkään ole mikään tämänhetkisen muodin mukainen, mutta mielestäni siinä on jotakin niin suloista ja se nimenomaan henkii omaa lapsuuttani eli 90-lukua.

Tulevaisuuden aattopukeutumista ajatellen, voisin poimia But I'm a human not a sandwich blogin Iinan idean talteen. Paketoisin siis Lumille aina aattoaamuksi pakettiin jonkun mekon, minkä hän saisi avata jo aamulla ja pukea päällensä jouluaatoksi. Mielestäni tämä on jotenkin niin söpö ja kiva idea! Jokatapauksessa, juhlavasti meillä tullaan pukeutumaan aina päivän ajaksi, illalla ruokailujen jälkeen saa sitten heittää jo jotain rennompaa päälle, vaikkapa sitten sen ruman jouluneuleen.

Onko teillä jotakin perinteitä aattopukeutumisen suhteen?

Eilisen luukun avasi Snow one like you blogi, sieltä voit poimia ideoita mitä tehdä joulupyhinä. Huomenna viimeisen luukun avaa Mama Lina, hänen kanssaan pääset kunnioittamaan jouluperinteitä.

6 kommenttia:

 1. Teilläpä on mukava pukeutumisperinne ♥ Ja mikäpä olisi sen ihanampaa kuin saada pukea oma mekko oman pienokaisen päälle :)

  Kaunista joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana perinne teillä! Meilläkin puetaan siistimpää vaatetta päälle ja lapsilla on jotain jouluista päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni on vain mukavaa pukeutua jouluna vähän juhlavammin. Onpahan sitten edes yksi päivä vuodesta, kun voi itsekin pukeutua mekkoon, jos siis sattuu vaikkapa sellainen vuosi, ettei ole mitään muita juhlia :D

   Poista
 3. Mulle myös joulupukeutumisen kuuluu olla jotain ei niin arkista. Vitsi toi Iinan idea on ihana! Ja pojalle sinne voisi laittaa jonkun rusetin ja neuleliivin tms juhlapukeutumisen asusteita 😍😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Iinan idea on ihan huippu! Ja siis tosi hyvä idea tuo, että laittaisi sitten pojalle just vaikka rusetin sinne pakettiin! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan