LUMI 11KK

torstai 21. joulukuuta 2017


Enää kuukausi ja minun vauvani täyttää vuoden! En voi uskoa tätä, miten nopeasti vuosi onkaan mennyt. Meidän pienestä vastasyntyneestä on kasvanut ihan huikea persoona ja maailman kaunein lapsi (tietysti oman äidin silmään). Millainen on meidän Lumi 11kk?

Lumi on alkanut sanoa sanoja. Hän osaa sanoa jo äiti, isi, pupu, vaippa ja vauva. Odotin kovin, että Lumin ensimmäinen sana olisi ollut äiti, vaan eipä ollut,se oli vaippa.

Lumi hassuttelee ja kujeilee paljon. Hän saattaa tiputtaa jonkin lelun kädestään lattialle ja nostaa sen kovaan ääneen puhisemalla, hän tietää, että se on isin ja äitin mielestä tosi hassua.

Lumi halailee paljon. Hän saattaa kesken leikkiensä tulla yhtäkkiä syliin halaamaan. Hän osaa myös halata jos sanoo, että anna hali.

Lumi testaa rajojaan. Tuntuu, että nyt testataan ihan kaikkea mahdollista. Jos äiti kieltää joulukuuseen koskemisen, pitää monta kertaa kokeilla, että joko nyt saisi koskea ja mitä siitä seuraa jos koskee. Monesti hän suuttuu sitten lopulta kun ei saa tahtoaan läpi ja häntä kielletään.

Lumi pottailee. Aloitettiin viime neuvolan jälkeen pottailu, ei siis vielä mitenkään kunnolla, mutta monta kertaa on jo tullut kakka pottaan ja muutaman kerran pissakin.

Lumi kävelee jo hienosti niin, että pidetään toisesta kädestä kiinni. Minusta tuntuu, että taitoa olisi jo siihenkin, että kävelisi ihan itse, mutta rohkeus ei vielä riitä. Hauska nähdä kuinka kauan menee, että hän oppii kävelemään itse.

Lumi nukkuu edelleen läpi yönsä. Välillä on joitakin poikkeuksia, kun vaikkapa vääntää masusta tms, mutta pääasiassa Lumi nukkuu koko yön heräämättä kertaakaan.

Lumi tykkää irrottaa legopalikoita toisistaan. Tämä on ihan huippu uusi leikki! Saatiin etukäteen joululahjaksi pieni legopakkaus ja Lumi tykkää siitä kovasti! Tietää mitä leluja kannattaa nyt ostaa sitten, ellei pukki tuo lisää legoja.

Lumi tykkää levittää kaikki. Hän on keksinyt miten kaapit avataan ja sieltä on ihana repiä alas kaikki mihin ylttää. Eteisessä kaikki kengät, makkarissa vaatekaapista pyyhkeet. Myös jos lattialla on joitakin pusseja missä on tavaraa (vaikkapa kauppakassi vielä purkamatta), on ne hyvä levitellä ympäri kämppää.

Lumi rakastaa banaania ja maissinaksuja, hän ei varmaan mitään muuta söisikään jos saisi itse päättää!

Sellainen on meidän Lumi 11kk, niin iso tyttö jo.


2 kommenttia:

 1. Hauska lukea kuulumisia samanikäisestä lapsesta, meillä siis muutaman päivän vanhempi poika ja levittää myös ihan kaiken minkä saa käsiinsä, oli turhauttavaa tehdä joulusiivousta kun toinen levittää kaiken minkä on juuri saanut siivottua 😅
  Hyvää joulua teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! Ja siivoaminen koska vaan on todellakin turhauttavaa, kun tuommoinen pieni tuholainen kulkee perässä ja sotkee kaiken minkä saat siivottua :D

   Kiitos paljon, ihanaa uutta vuotta! <3

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan