UUTTA ASTIAKAAPISSA

keskiviikko 24. tammikuuta 2018


Olen jo jonkin aikaa (pitkään ja hartaasti) kerännyt Arabian KoKo astiastoa. En kuulu niihin, jotka olisivat jo teini-ikäisenä valinneet jonkin kivan astiaston ja alkaneet keräillä sitä (eli saamaan joka juhlissa lahjaksi) ja muuton ensimmäiseen omaan kotiin tullessa, kaappi olisi ollut pullollaan joitakin laadukkaita astioita. Ei. Kun minä muutin omilleni, ei minua olisi voinut vähempää kiinnostaa mitkään astiat, tai kodin sisustus ylipäätään. Niinpä marsimme tuolloin äitini kanssa johonkin kauppaan, mistä sain vapaasti valita ne astiat mitkä halusin. Valitsin varmaan ensimmäiset mitkä käteeni osui ja ne olivat hyvät.

Nyt jälkeenpäin kun mietin noita astioita, en voisi ikipäivänä kuvitella katselevani niitä edelleen. Niin se maku muuttuu ja kehittyy. Värimaailma on silti pysynyt aika samana, astiat olivat nimittäin mustavalkoiset.


Kun aloin kerätä KoKoa, tärkeimpänä pidin suht ajatonta muotoilua ja valkoista väriä. Tuumailin, että jos valitsisin astiat tämän mukaan, olisin varmasti pitkään niihin tyytyväinen. Enkä ainakaan vielä ole katunut päätöstäni. Astiakaapistani löytyy siis tällä hetkellä KoKo-sarjasta kahvikuppeja, teekuppeja, kahvilautasia ja ruokalautasia. Olin monta kertaa jo seisonut kaupassa myös tämän sarjan leipälautaset kädessäni, mutta jokin niissä tökki, en tiedä mikä.

Jouluna sain äidiltäni S-ryhmän lahjakortin ja päätin heti, että nyt ostan ne leipälautaset. Marssin joulun jälkeen Empun kanssa Sokokselle ja seisoskelin taas ne samat lautaset käsissäni, enkä vieläkään ollut vakuuttunut. Kiertelin ja mietiskelin ja käsiini eksyi Marimekon Siirtolapuutarha lautaset. Olen jo pitkään ihastellut tätä sarjaa ja minun oli pakko kysyä Empulta, mitä mieltä hän olisi siitä, jos ostaisinkin ne KoKo-sarjan kaveriksi. Saatuani myötäilevän vastauksen, menin tyytyväisenä kassalle.

Tuolla ne nyt ovat astiakaapissani, ihanat uudet leipälautaset! Hassua, miten pienestä voikin olla onnellinen. Mutta toisaalta, astioitaan katselee kuitenkin joka päivä, joten mielestäni on hyvä, että ne ovat mieleiset.


2 kommenttia:

  1. No nyt heräsi uteliaisuus, millaset ne vanhat lautaset oli? 🙈😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli aivan järkyttävät! Sellaiset valkoiset joissa oli mustia koukeroita ja kukkia 😅

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan