MILLAINEN ON HYVÄ ÄITI?

maanantai 12. maaliskuuta 2018


Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun kysytään, millainen on hyvä äiti?

Minulle ainakin tulee mieleen sellainen äiti, joka tekee paljon lastensa kanssa. Sellainen äiti, joka on aina aurinkoinen ja tarjoaa lapselleen aina itse tehtyä ruokaa. Sellainen äiti, joka ulkoilee lapsensa kanssa päivittäin, vähintään sen kaksi tuntia. Sellainen äiti, joka jaksaa leikkiä lapsensa kanssa, eikä koskaan selaa esim somea lapsensa seurassa. Sellainen äiti, jolle ei ikinä mene tunteisiin lapsen kiukkuaminen, vaan hän osaa ottaa sen kypsästi vastaan ja rauhoitella lapsensa. Sellainen äiti, joka hakee lapselleen monipuoliset harrastukset ja vie ja tuo lastaan niin paljon kuin vain on tarve. Sellainen äiti, joka heittäytyy lapsen maailmaan ja leipoo lastensa kanssa. Sellainen äiti, joka jaksaa kaiken sen äitiyden keskellä, olla myös hyvä puoliso ja hoitaa kotia, sekä parisuhdetta.


Tarkemmin ajateltuna kaikki edellä mainitsemani asiat eivät kerro siitä, millainen on hyvä äiti, vaan ne kertovat siitä, millainen on täydellinen äiti. Eihän täydellistä äitiä olekaan! Vai onko? Tuskin ainakaan sellaisia, joka täyttäisi nuo kaikki aikaisemmin manitsemani asiat, mutta ovatko ne oikeasti asioita, jotka tekevät äidistä täydellisen? Ei. Meistä jokainen on täydellinen omalle lapselleen.

Ei hyvään äitiyteen vaadita mitään erikoista. Lapselle tärkeintä on, että hänellä on huolehtiva ja rakastava vanhempi sekä turvallinen kasvuympäristö. Monesti vanhemmat itse vaativat itseltään hurjan paljon, tähän sorrun minäkin todella usein.

Ei se tee sinusta huonoa äitiä, jos tarjoat lapsellesi ruuan pilttipurkista. Eikä se, jos sinua ei tänään vaan huvita mennä lapsesi kanssa pihalle kylmään ja märkään. Eikä se, jos laitat lapsesi aamulla katsomaan lastenohjelmia niin, että saat edes hetken aikaa itsellesi. Ei lapsesi sinua näistä tuomitse, joten ei pitäisi sinunkaan.

Äidit, muistetaan olla armollisia itsellemme ja toisillemme, aina ei ole pakko jaksaa. Joskus on ihan ok mennä sieltä, mistä aita on matalin. Vaikka äitiys melkoinen supervoima onkin, aina ei ole pakko olla niin super. 


Ihanaa alkanutta viikkoa! Jos tykkäsit postauksesta, jaathan sen eteenpäin!

P.s. Olethan lukenut edellisen postauksen? Se sisältää alekoodin!

2 kommenttia:

  1. Ihania nämä postaukset, kun ovat selkeitä ja helposti luettavia. Paljon asiaa pienessä paketissa :)

    Vaikka tykkäänkin lukea, niin useinkaan en blogiteksteissä jaksa kovin pitkiä ja yksityiskohtaisia tekstejä lukea. Sama videoblogeissa, niissäkään ei jaksa katsoa mitään 30min jaarittelua xD

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä, että meidän äitien olisi hyvä opetella olemaan armollia itseämme kohtaan. Usein asetamme kovia vaatimuksia itsellemme ja toisinaan myös lapsillemmekin. Kuitenkin siinä missä lapsemme opettelevat elämän taitoja, mekin opettelimme rooliamme äiteinä ja elämän opettajina :)

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan