Ihanaa, vihdoinkin lapseni aloittaa päivähoidon!

torstai 9. elokuuta 2018


Olen niin helpottunut. Tätä hetkeä olen odottanut jo pitkään. Ensiviikolla Lumi aloittaa vihdoin ja viimein päivähoidon. Odotan kovasti sitä, että joku muu ottaa koppia ja ollaan mieheni kanssa vanhempina viimeinkin samalla viivalla. Olen myös innoissani siitä, että tiedän, että Lumin hoitopaikka on ihan huippu!

Miksi hoitoon juuri nyt?

Päätimme jo äitiysloman aikana, että Lumin hoitoon menemisen ajankohta on tämä syksy. Emme ehdottomasti halunneet että Lumi aloittaa silloin, kun äitiysloma loppui. Minä en olisi kestänyt sitä ajatusta, että alle vuoden ikäinen lapseni, joka ei osaa ilmaista itseään, joutuisi hoitoon. Ymmärrän kyllä, että monella ei ole vaihtoehtoja ja lapsi on pakko sinne laittaa silloin, mutta koska meillä oli mahdollisuus pitää Lumi vielä kotona halusimme tarttua siihen. Vaikka näin jälkeenpäin ajateltuna, olihan se ihan hullua.

Viime vuoden Lumi kulki siis kanssani koulussa ja huhhuh sitä stressin määrää! Etenkin viime kevät oli erittäin stressaava, kun pieni taapero ei osannut olla luennoilla hiljaa ja paikallaan. Eikä niin pieneltä lapselta tietenkään voinut sellaista vaatiakaan. Pohdimme tuolloin jopa opiskelujeni keskeyttämistä, ainakin hetkeksi, mutta onneksi emme päätyneet siihen.

Kevään aikana se ajatus hoitoon laittamisesta oli siis todellakin erittäin kirkas, enkä enää ollut huolissani siitä, miten pieni lapseni pärjäisi siellä. Lumi on rohkea ja sosiaalinen lapsi, enkä epäile yhtään, etteikö hän sulautuisi erinomaiseksi hoidossa kävijäksi heti parin ensimmäisen päivän aikana. Minä pääsen myös viimeinkin keskittymään kunnolla kouluuni ja tehtäviini, kun joku toinen ottaa Lumin hoitamisesta kopin.


Vanhempina samalla viivalla

Mielestäni on ihanaa, että tämän muutoksen myötä kummallakaan ei ole "etulyöntiasemaa" sen puolesta, ettei kumpikaan pääse viettämään Lumin kanssa enemmän aikaa. Aikaisemminhan minä olen ollut Lumin kanssa selvästi enemmän, koska hän on ollut mukanani koulussa, ja nyt kesällä minä olen ollut koko ajan lomalla. Hoidon aloituksen myötä, meillä molemmilla on Lumille yhtä paljon, tai yhtä vähän aikaa.

Lumin kanssa vietetty aika tulee myös varmasti käytettyä paljon laadukkaammin. Valehtelisin jos väittäisin, etten ole välillä selaillut instagramia tai facebookia sinä aikana, kun olen ollut Lumin kanssa kaksin. Uskoisin kuitenkin, että nyt, kun tyttö aloittaa hoidon, haluaa sen pienen yhteisen ajan olla lapselle ihan oikeasti läsnä ja nauttia siitä.


Hoitopaikka ja sen valinta

Olin stressanut etukäteen Lumin hoitoon viemistä ihan hirveästi. Minua ahdisti ajatus siitä, että minun täytyisi luottaa kalleimmista kalleimpani jonkun minulle tuntemattoman ihmisen käsiin. Onneksi juuri ahdistuksen ollessa huipulla, meille ojennettiin mieletön tilaisuus.

Meidän hyvä tuttu päätti ryhtyä perhepäivähoitajaksi ja kysyi, haluaisimmeko Lumille hoitopaikan häneltä. Ei tarvinnut kauaa miettiä, että mitähän tähän nyt vastaisi, tottakai haluttiin!

Oma mieleni ei voisi olla levollisempi. Tiedän, että tämä hoitaja, on paras mahdollinen meidän tytölle. Tiedän, että hän on ihanan rempseä, avoin, lämmin ja iloinen ihminen. Tiedän, että hän jos joku, tekee varmasti työtään koko sydämellään. Ja tiedän myös 100% varmuudella, että hän pärjää Lumin ikäisten kanssa paremmin, kuin täydellisesti, sillä hänellä itsellään on Lumia hiukan vanhemmat kaksoset.

Olen onnellinen, että lapseni menee hoitoon ja juuri tähän paikkaan. On ihanaa, että pääsen oikeasti keskittymään kouluun ja pääsemme mieheni kanssa olemaan tasavertaiset täysillä läsnäolevat vanhemmat. Jännä nähdä, miten Lumi sopeutuu hoidossa käymiseen.

Miten teillä on hoidon aloittaminen sujunut? Millaiset fiilikset on ollut laittaa lapsi hoitoon?

P.s. Muistathan jakaa postauksen kaverillekin jos tykkäsit!

1 kommentti:

  1. Mitä mieltä opiskelukaverisi ovat olleet siitä, että Lumi on ollut luennoilla mukana? Kai kysyit heidän mielipiteensä ennen kuin otit lapsen kouluun mukaan?

    Kiitos mukavasta blogisra,kiva kun olet alkanut taas päivittää useammin. :)

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan