Parempi parisuhde osa 2 - Huomioi ja arvosta

maanantai 20. elokuuta 2018


Toisen huomioiminen ja arvostaminen ovat mielestäni ehdottomasti niitä tärkeimpiä juttuja parisuhteessa. Ihan jo pienilläkin arkisilla asioilla voi olla suuri merkitys. Itselläni ainakin sydäntä lämmittää joka kerta, kun huomaan, että mieheni on huomioinut minut jossakin asiassa erityisesti. Meidän suhteessa huomioidaan toinen monella tapaa, mutta tässä niistä muutama.

1. Kysy päivästä

Meillä arkiaamut menee oikeastaan aina niin, että mieheni lähtee töihin sillä välin, kun minä ja Lumi vielä nukumme. Emme siis juttele yleensä lainkaan aamuisin. Siksi mielestäni on mukavaa huomioida toinen heti, kun hän tulee töistä kotiin. Ensimmäiset sanani kun mieheni tulee ovesta sisään ovat lähes aina ”Moi. Miten sun päivä meni?”. On kiva kuulla mitä toiselle kuuluu ja kiva kertoa mitä on itse tehnyt. Toiselle tulee sellainen olo, että hänestä ollaan kiinnostuneita ja häntä ollaan kaivattu.

2. Huomioi pienillä teoilla

Pieniä tekoja toisen eteen tulee tehtyä päivittäin sen enempää miettimättä. Voi esimerkiksi ladata toiselle kahvinkeittimen valmiiksi, säästää viimeisen kinkunsiivun, tai tuoda yllärinä vaikkapa kukkia tai karkkia kaupasta. Pienet teot merkitsee paljon! Ne osoittaa, että haluaa toiselle hyvän mielen ja ajattelee toista.


3. Anna hellyyttä

En millään usko, että yksikään parisuhde toimisi ilman hellyyttä. Toki monella on varmasti erilainen tarve hellyyteen, mutta kaikilla kuitenkin on se tarve. Toiset tykkää kävellä käsi kädessä kadulla, toiset makoilla lusikassa iltaisin, toiset hengailla toisen kainalossa kun katsotaan leffaa, toiset pussailla ja halailla. Kiireisenkin (lapsi)arjen keskellä on erittäin tärkeää ottaa edes se pieni hetki siihen, että antaa toiselle vähän hellyyttä. Kosketus on tärkeä ja merkittävä juttu parisuhteessa.

4. Kehu

Kuka nyt ei haluaisi kuulla kehuja? Etenkin pitkässä parisuhteessa toisen kehuminen tahtoo vähän unohtua. Alkuhuumassa toinen on niin täydellisen oloinen ja se täytyy koko ajan tuoda jotenkin ilmi. Myöhemmin sitä pitää ikään kuin itsestään selvyytenä, eikä asiasta muista enää mainita. Olisi kuitenkin tärkeää muistaa kehua toista niin, että toinen tuntee olonsa kauniiksi/komeaksi, hyväksi ja halutuksi. Ei se ole niin vaikeaa sanoa ”Kylläpä mulla onkin komea mies” tai ”Onpas mulla kaunis nainen”. Tietysti kehua voi paljon muutakin, kuin vain ulkonäköä! Parisuhteessa puolisot kannattelevat toisiaan ja toisinaan on hyvä nostaa toista kehumalla.


Miten teillä huomioidaan toista? Onko teillä jotain erityisiä "omia juttuja"?

P.s. Luitko jo tämän postaussarjan edellisen jutun Parempi parisuhde osa 1?

Thank you Thorsten for the pictures!

1,5-vuotias Lumi

maanantai 13. elokuuta 2018Mitä Lumi osaa?

Lumi osaa jo vaikka mitä! Hän osaa juosta, kävellä varpaillaan ja kiivetä. Hän osaa kävellä portaat ylös ja alas ottamalla tukea seinästä tai kaiteesta. Hän osaa melkein hyppiä, tai ainakin koittaa kovasti. Hyppinen tosin muistuttaa enemmän "laukkaamista" kuin hyppimistä!

Lumi tunnistaa valtavan määrän asioita ja osaa jo vaikka mitä sanoja. Eläimiä hän osaa sanoa mm. kissa (mau), koira (hau), marsu, hiiri, heppa (pippa), possu (röh), lehmä (mehhmä), aasi, kana (nana), tipu (pipu), lammas (mää), ankka (antta) ja vaikka mitä muuta.

Lumi osaa tehdä palapelin ja leikkiä vähän itsekseen. On niin hienoa huomata, miten toinen oppii koko ajan uutta ja on kovin innoissaan uusista hienoista taidoistaan.


Mistä Lumi tykkää?

Lumi tykkää kun luetaan kirjoja, hänen lempikirjoihinsa kuuluu esimerkiksi Nuuni haukkaa ja Sika Sottanen. Lumi tuo samat kirjat aina uudelleen ja uudelleen luettavaksi. Lumi tykkää myös tehdä palapeliä. Sitäkin hän tekee uudelleen ja uudelleen ja esittelee aina ylpeänä valmista teosta "Tato!" hän sanoo ja nostaa palapelin ilmaan.

Lumi tykkää ulkoilla, ei ole edes pakko mennä minnekään puistoon (vaikka hän pitää kyllä kovasti siitäkin), hän viihtyy missä vain ulkona missä saa kulkea, kokeilla ja katsella. Lumi tykkää kovasti vesileikeistä ja helteillä parasta olikin viettää koko päivä rannalla, kun sai leikkiä vedessä monta tuntia.

Lumi tykkää marjoista, lähes kaikki menee, mutta mansikat on ehdottomasti suurinta herkkua. Mummulassa Lumi käy aina pappan kanssa mansikkamaalla hakemassa mansikoita. Monesti mummulan pihaan tullessamme Lumi osoittaa marjoihin päin ja sanoo "mama", mikä tarkoittaa siis mansikkaa.


Millainen Lumi on?

Lumi on iloinen ja hyvin humoristinen pieni tyttö. Hän tykkää kun hassutellaan ja pelleillään. Isin kanssa parasta on hurjat vauhdikkaat ja välillä ehkä vähän pelottavatkin leikit. Lumin nauru on kaikista parasta ja se raikuukin meillä monta kertaa päivässä.

Lumi on rohkea ja sosiaalinen. Alkuun hän ujostelee vieraita aikuisia, mutta nopeasti se unohtuu, kun sitten on jo mentävä pää kolmantena jalkana. Lumi kokeilee rohkeasti kaikkea ja välillä äitin päätä huimaa, kun katselee mitä kaikkea hurjaa tuo tyttö keksii.

Lumi on omantahdon omaava ja selvästi sen osoittava. Mutta hän on myös hellä, lempeä ja rakastava. Parasta on kun Lumi hymyilee, tulee halaamaan oikein kovaa ja pussaa. Hän on minulle maailman kaunein ja ihanin lapsi, niin hieno pieni ihminen!


Ihanaa, vihdoinkin lapseni aloittaa päivähoidon!

torstai 9. elokuuta 2018


Olen niin helpottunut. Tätä hetkeä olen odottanut jo pitkään. Ensiviikolla Lumi aloittaa vihdoin ja viimein päivähoidon. Odotan kovasti sitä, että joku muu ottaa koppia ja ollaan mieheni kanssa vanhempina viimeinkin samalla viivalla. Olen myös innoissani siitä, että tiedän, että Lumin hoitopaikka on ihan huippu!

Miksi hoitoon juuri nyt?

Päätimme jo äitiysloman aikana, että Lumin hoitoon menemisen ajankohta on tämä syksy. Emme ehdottomasti halunneet että Lumi aloittaa silloin, kun äitiysloma loppui. Minä en olisi kestänyt sitä ajatusta, että alle vuoden ikäinen lapseni, joka ei osaa ilmaista itseään, joutuisi hoitoon. Ymmärrän kyllä, että monella ei ole vaihtoehtoja ja lapsi on pakko sinne laittaa silloin, mutta koska meillä oli mahdollisuus pitää Lumi vielä kotona halusimme tarttua siihen. Vaikka näin jälkeenpäin ajateltuna, olihan se ihan hullua.

Viime vuoden Lumi kulki siis kanssani koulussa ja huhhuh sitä stressin määrää! Etenkin viime kevät oli erittäin stressaava, kun pieni taapero ei osannut olla luennoilla hiljaa ja paikallaan. Eikä niin pieneltä lapselta tietenkään voinut sellaista vaatiakaan. Pohdimme tuolloin jopa opiskelujeni keskeyttämistä, ainakin hetkeksi, mutta onneksi emme päätyneet siihen.

Kevään aikana se ajatus hoitoon laittamisesta oli siis todellakin erittäin kirkas, enkä enää ollut huolissani siitä, miten pieni lapseni pärjäisi siellä. Lumi on rohkea ja sosiaalinen lapsi, enkä epäile yhtään, etteikö hän sulautuisi erinomaiseksi hoidossa kävijäksi heti parin ensimmäisen päivän aikana. Minä pääsen myös viimeinkin keskittymään kunnolla kouluuni ja tehtäviini, kun joku toinen ottaa Lumin hoitamisesta kopin.


Vanhempina samalla viivalla

Mielestäni on ihanaa, että tämän muutoksen myötä kummallakaan ei ole "etulyöntiasemaa" sen puolesta, ettei kumpikaan pääse viettämään Lumin kanssa enemmän aikaa. Aikaisemminhan minä olen ollut Lumin kanssa selvästi enemmän, koska hän on ollut mukanani koulussa, ja nyt kesällä minä olen ollut koko ajan lomalla. Hoidon aloituksen myötä, meillä molemmilla on Lumille yhtä paljon, tai yhtä vähän aikaa.

Lumin kanssa vietetty aika tulee myös varmasti käytettyä paljon laadukkaammin. Valehtelisin jos väittäisin, etten ole välillä selaillut instagramia tai facebookia sinä aikana, kun olen ollut Lumin kanssa kaksin. Uskoisin kuitenkin, että nyt, kun tyttö aloittaa hoidon, haluaa sen pienen yhteisen ajan olla lapselle ihan oikeasti läsnä ja nauttia siitä.


Hoitopaikka ja sen valinta

Olin stressanut etukäteen Lumin hoitoon viemistä ihan hirveästi. Minua ahdisti ajatus siitä, että minun täytyisi luottaa kalleimmista kalleimpani jonkun minulle tuntemattoman ihmisen käsiin. Onneksi juuri ahdistuksen ollessa huipulla, meille ojennettiin mieletön tilaisuus.

Meidän hyvä tuttu päätti ryhtyä perhepäivähoitajaksi ja kysyi, haluaisimmeko Lumille hoitopaikan häneltä. Ei tarvinnut kauaa miettiä, että mitähän tähän nyt vastaisi, tottakai haluttiin!

Oma mieleni ei voisi olla levollisempi. Tiedän, että tämä hoitaja, on paras mahdollinen meidän tytölle. Tiedän, että hän on ihanan rempseä, avoin, lämmin ja iloinen ihminen. Tiedän, että hän jos joku, tekee varmasti työtään koko sydämellään. Ja tiedän myös 100% varmuudella, että hän pärjää Lumin ikäisten kanssa paremmin, kuin täydellisesti, sillä hänellä itsellään on Lumia hiukan vanhemmat kaksoset.

Olen onnellinen, että lapseni menee hoitoon ja juuri tähän paikkaan. On ihanaa, että pääsen oikeasti keskittymään kouluun ja pääsemme mieheni kanssa olemaan tasavertaiset täysillä läsnäolevat vanhemmat. Jännä nähdä, miten Lumi sopeutuu hoidossa käymiseen.

Miten teillä on hoidon aloittaminen sujunut? Millaiset fiilikset on ollut laittaa lapsi hoitoon?

P.s. Muistathan jakaa postauksen kaverillekin jos tykkäsit!

Parempi parisuhde osa 1 - Riitele fiksusti

keskiviikko 1. elokuuta 2018


Riidat kuuluvat parisuhteeseen, sitä tuskin voi kukaan kieltää. Mielestäni suhteen toimivuuden kannalta on kuitenkin tärkeää, että osaat riidellä oikein. Itselläni meni pitkään päästä tähän asti ja uskon, että tämä on sellainen juttu, missä on aina varaa olla parempi.

1. Valitse riitasi

Kaikesta ei ehkä aina kannata ruveta haastamaan riitaa, vaan riitansa on hyvä valita tarkkaan. Tällä tarkoitan siis esimerkiksi sitä, että ei ehkä aina kannata motkottaa niistä sukista, jotka eivät tunnu löytävän tietänsä sinne pyykkikoriin. Valita niistä vaikka vain 20 sukkaparin välein, tietysti voit myös päättää, ettei se sukkien nostaminen sinne pyykkikoriin ole itsellesi oikeastaan niin iso juttu, että ehkä parempi jättää se riita kokonaan käymättä.. Mieti siis aina ennen kuin räjähdät puolisollesi, onko tämä todella riidan arvoinen juttu?

2. Riitele oikein

Kun olet päättänyt, että joku asia ihan oikeasti on riidan arvoinen juttu, tuo asia oikein esille ja harkitse sanasi. Älä lähde syyttämään ja hyökkäämään, vaan kerro mikä asia sinua harmittaa ja miksi.
Älä tee näin: ”Sä olet niin raivostuttava, kun sä aina jätät noi sukkas lattialle!”.
Tee näin: ”Mua harmittaa, kun jätät sukkas lattialle. Musta tuntuu, ettet arvosta mun panosta tän kodin siisteyden suhteen kun teet niin.”.
Todennäköisesti vastaanotto on huomattavasti parempi jälkimmäisessä. Pidä tilanne koko ajan hallinnassasi, äläkä menetä malttiasi tai möläyttele sammakoita suustasi.


3. Kannusta toimimaan toisin

Kun olet saanut ponttisi perille, kerro miten toivoisit toisen toimivan ja kannusta ja innosta toimimaan niin. Kerro ymmärtäväsi toista ja mahdollisesti vertaa jopa omiin heikkouksiisi. Kerro ettet vaadi täydellisyyttä ja olet tyytyväinen pieniinkin edistysaskeliin. Älä vaadi toiselta liikaa.
Tee näin: "Ymmärrän, että ne sukat jää välillä lattialle, enhän itsekään muista aina laittaa lakkapulloa takaisin paikalleen, asiat unohtuu toisinaan kiireessä. Mielestäni olisi silti niin hienoa, kun muistaisit ja jaksaisit jatkossa laittaa sukkasi pyykkikoriin."

4. Sopikaa lopuksi

Kaikkihan sen nyt tietää, ettei riitaa kannata jättää ”auki”. Pahinta on mennä nukkumaan riidoissa! Muistakaa aina käydä asia läpi ja sopia lopuksi. Pusutelkaa ja halikaa sovinnoksi. Kun riitelee fiksusti, on molemmilla jälkeenpäin hyvä mieli.

Kaksplus blogiverkoston kesäjuhlat

lauantai 30. kesäkuuta 2018


Pari viikkoa sitten suuntasin Helsinkiin tapaamaan ensimmäistä kertaa ikinä blogikollegoitani Kaksplussan blogiverkoston kesäjuhliin ja myönnän, että minua jännitti ihan hirveästi. En ollut koskaan tavannut heistä yhtäkään livenä, joten oli aika jännittävä tilanne mennä paikalle. Mutta onneksi menin, sillä nämä naiset ovat ihanan aitoja ja rempseitä ja mikä parasta, heillä on sama mielenkiinnon kohde, bloggaaminen.

Kesäjuhlat järjestettiin Game Over Escape Roomin kokustiloissa. Juhlat aloitettiin tietenkin alkumaljalla ja pienellä tervetuliaispuhella. Sitten meille tultiin kertomaan vähän Escape Roomin ideasta ja perussäännöistä. Päästiin kaikki pelaamaan porukoissa johonkin huoneeseen. Minä olin ainoana meidän huoneen porukasta käynyt aikaisemminkin pelaamassa, joten minulla oli pieni aavistus siitä, mitä huoneessa voisi olla vastassa. Päädyimme siis Tutakhamonin hautaan, josta pois pääsy oli todella lähellä, mutta teimme lopussa väärän valinnan, emmekä päässeet ulos. Olen aika kilpailuhenkinen persoona ja voin sanoa, että kyllähän se häviäminen alkuun vähän harmitti, mutta onneksi seura oli niin loistavaa, että se unohtui pian.


Kokoustilassa meillä oli tarjolla vaikka mitä hyvää syötävää ja juotavaa. Itse olin varautunut ja ottanut mukaan oman viinin, mutta sen olisi voinut jättää ostamattakin. Syötäväksi tarjolla oli mm. erilaisia karkkeja Maxikarkilta, herkullisia sipsejä Linkosuolta sekä smoothieita Your Hublelta. Juotavia oli myös montaa erilaista vaihtoehtoa, eikä kellään kyllä päässyt suu kuivumaan!
Seuraavaksi ohjelmassa oli Pop&Co vaate-esittely. Tämä merkki oli minulle ihan uusi tuttavuus ja voi miten ihania vaatteita heillä onkaan! Heidän vaatteensa istuvat mainiosti omaan makuuni, ettekä tiedä miten paljon minua harmitti, kun huomasin, että pienin koko oli 92. Vaatteet olivat vielä siis liian suuria meille, mutta odotan kyllä kovasti, että Lumi kasvaa 92 kokoon sopivaksi.

Meille esiteltiin tämän kevään mallisto, jossa oli aivan ihania pastellivärejä ja niin tyttömäisiä vaatteita. Saatiin myös pientä maistiaista syksyn mallistosta, joka on taas vähän hillitympi sävymaailmaltaan. Syksyn mallistoon tulee muuten poikienkin vaatteita!Loppuilta menikin vapaammissa merkeissä, tilattiin ruokaa, tutustuttiin Fiini Naturallyn luonnonkosmetiikkatuotteisiin, tutkittiin huikeita goodiebageja, pelattiin "En ole koskaan", flossattiin (opeteltiin ja opetettiin), naurettiin, juteltiin ja arvottiin Vimman tunika, Luin Livingin kylpysetti sekä Aarni Wood kello.

Tiesitkö että me ihmiset roskataan 8 miljoonaa tonnia muovia joka vuosi? Aarni Woods ei halua olla osana tätä, vaan haluaa kehittää ja suunnitella kestäviä luonnollisia design-tuotteita. Useissa Aarnin tuotteissa käytetään kotimaista puumateriaalia kuten visakoivua, tammea, saarnia, jalavaa sekä tervaleppää. Muutamassa kellomallissa on suomalaisen hirven nahasta tehdyt rannekkeet.

Kuva Mama Lina
Koko päivä oli ihan huikea ja olen niin tyytyväinen, että uskalsin lähteä mukaan. Osa meistä jatkoi vielä iltaa baariin laulamaan karaokea ja tanssimaan ja kaikista hurjimmat lähtivät lopulta keskustaankin. Ite olin myös tuossa porukassa mukana, mutta kun näin kuinka pitkät jonot baareihin oli, päädyin lähtemään mieheni viereen hotelliin nukkumaan.

Loppukevennykseksi meidän yhteiskuva ihanan Millan kanssa. Todettiin molemmat, että snäppifiltterillä tulee paljon nätimpiä kuvia kuin ilman!Ihan mielettömän suuri kiitos kesäjuhlien järjestäjille ja huikeille yhteistyökumppaneille! Seuraavia juhlia odotellessa..


Kannattaako 1,5-vuotiaan kanssa mennä eläinpuistoon?

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018


Me vietettiin taas juhannusviikko mökillä isolla porukalla. Meitä oli siis minä, Lumi ja mieheni, mieheni vanhemmat ja sisarukset puolisoineen/perheineen. Olimme samalla mökillä Multialla, kuin viime vuonna ja kylläpä olikin taas ihanaa, vaikka sää ei kamalasti suosinutkaan.

Multialta ei ole pitkä matka Ähtäriin ja oltiin jo ennen mökkilomaa puhuttu, että voisimme mennä käymään lasten kanssa Ähtärin eläinpuistossa. Lumin serkkupoika on jo neljävuotias, joten siitä olimme varmoja, että hän kyllä viihtyy. Lumi taas oli iso kysymysmerkki ja puntaroimmekin jonkin verran sitä, että kannattaako Lumin kanssa lähteä.Päädyimme kuitenkin siihen tulokseen, että tahdomme mennä käymään. Lumi kun tykkää ihan hirveästi kaikista eläimistä joten ajattelimme, että hän voisi viihtyä eläintarhassa. Sitä paitsi, alle 3-vuotias pääsee sisään ilmaiseksi, joten Lumista ei mennyt mitään hintaa.
Tarjolla oli Zoo, Farmi ja Pandatalo. Me päädyimme valitsemaan Zoon ja Farmin.

Lähdimme ajelemaan kohti Ähtäriä Lumin päiväunien aikaan ja hän nukkui sopivasti koko matkan, juuri niin kuin olimme suunnitelleet. Heti ensimmäisenä menimme ostamaan liput ja kävimme kahvilla kaikki vähän haukkaamassa jotakin, jonka jälkeen suuntasimme eläinpuistoon katselemaan eläimiä.Kuljettava lenkki on Ähtärissä aika pitkä pienelle (3km), joten meillä oli mukana omat rattaat (jotka olivat loppujen lopuksi aika turhat), sekä eläinpuistosta lainattavissa oleva kärry. Kärry tulikin todella tarpeeseen, sillä molemmat lapset istuivat vuorotellen ja yhdessä kärryssä. He olivat todella suloinen näky! En sitten tiedä istuivatko he siellä väsymyksen vai hauskuuden vuoksi..

Kuljettavan reitin puolivälin paikkeilla oli leikkipuisto, kahvila ja vessat, joten siellä pääsi jätskille, leikkimään ja vaihtamaan vaippaa yms.


Reitin lopussa oli saavuttiin Farmille, jossa pääsi silittelemään possuja, lehmiä, lampaita ja vuohia. Lumi oli varmaan kaikista eniten innoissaan niistä lampaista. Hän silitteli onnellisena lampaita aidan raoista ja koitti tarjota niille syötäväksi puuta ja ruohoa ja hermostui kun ei lampaille puu kelvannut.

Yllätyksekseni Lumi viihtyi reitillä aika hyvin. Ihan reitin alussa hän jaksoi katsella eläimiä ja olla niistä innoissaan. Heti ensimmäisen eläimen kohdalla hän totesi, että "tuttu" (kettu), vaikka kyseessä oli oikeasti pikkupanda, mutta onhan se nyt aika samannäköinen kuin kettu! Into eläimiin laantui kuitenkin melko nopeasti, kun ne ovat aitauksissaan niin kaukana ja eihän noin pieni ymmärrä, että ei niitä nyt ihan joka päivä näe. Onneksi Lumin serkku oli kuitenkin mukana, sillä hänen kanssaan Lumi jaksoi kyllä pelleillä ja hassutella eikä pitkästynyt reitillä kulkemiseen.Farmilla intoa ja kiinnostusta eläimiin löytyi taas enemmän niin kuin sanoinkin, mutta vanhemmat taisivat siinä vaiheessa olla jo aika poikki.

Kun Ähtärin eläinpuistoon lähtee, menee siellä kyllä koko päivä ja se on "rankka" reissu niin lapselle, kuin vanhemmillekin. Sanoisin kuitenkin, että onneksi lähdettiin. Oli se hauskaa ja ainakin vaihtelua siihen perusarkeen ja luulen kyllä, että Lumikin sai siitä jotain, mukavaa yhdessäoloa ainakin!

Millaisia reissuja te olette tehneet 1,5-vuotiaan kanssa? Minkä ikäisten kanssa olette menneet eläinpuistoon? Miten reissut ovat sujuneet?

We love Pono Design + arvonta

tiistai 26. kesäkuuta 2018

Postaus tehty yhteistyössä Pono Designin kanssa.


"Kaikki alkoi kahden pienen lapsen äidistä, jonka intohimona oli suunnitella ja valmistaa tyylikkäitä ja käytännöllisiä lastenvaatteita.
Käytämme vain myrkyttömiä materiaaleja ja tuttuja maahantuojia, joten näin ollen tuotteet ovat aina myös turvallisia ja mahdollisimman eettisiä. Rakkaimpamme ansaitsevat parasta laatua, unohtamatta kuitenkaan yhtään vastuullisuuttamme luontoa ja ihmisoikeuksia kohtaan. Pyrimme lisäämään myös kierrätysmateriaalien käyttöä tuotteissamme. Ompelemme tuotteet ylpeästi ja pääsääntöisesti itse." (Pono Design)

Meille saapui maaliskuussa ensimmäiset Ponon tuotteet. Tilasin itse Lumille asusteiksi Ponon tupsupipon ja tuubihuivin ja minun on pakko myöntää, se oli rakkautta ensikokeilulla. Pian tuon tilaukseni jälkeen meille saapui paketti, jossa oli lisää Ponon asusteita sekä vaatteita.


En tahdo hehkuttaa blogissani sellaisia tuotteita, mistä en oikeasti itse pidä. Niinpä voitte olla varmoja, että kun nyt sanon, että Ponon vaatteet ovat aivan huippuja, tarkoitan sitä oikeasti. Miksi ne siten ovat mielestäni niin hyviä?

Materiaalit mistä Pono tekee trikoovaatteensa, ovat joustavia ja pehmeitä ja pysyvät sellaisena pesu toisensa jälkeen. Meillä on ollut Ponon vaatteet nyt tosiaan kolme kuukautta käytössä ja on ihanaa huomata, että vaate on edelleen siisti ja pehmeä, eikä se ole venähtänyt tai menettänyt muotoaan tai värejään. Joustavuuden tähden, vaatteet on erittäin helppo pukea pienellekin lapselle. 
Ponon vaatteet istuvat hyvin Lumille. Housuissa on juuri sopiva mitoitus lapselle, jolla on kapea lantio ja jalat, ja paitoihin mahtuu mainiosti Lumin pullea pyöreä masu. Vaatteiden joustavuuden vuoksi, uskon niitten kuitenkin sopivan kaikille vartalotyypeille.


Asustevalikoimasta löytyy tuubihuiveja (jotka omasta mielestäni ovat kaikista käytännöllisimpiä tällaisilla pienillä), lippapipoja, perinteiä tupsupipoja sekä tytöille herttaisia rusettipipoja ja pantoja.

Ponon tuotteiden värivalikoima on aivan ihana! Tarjolla on suloisia pastellisävyjä, kuten vaaleanpunainen ja -lila, sekä myös neutraalimpia värejä, kuten musta ja harmaa.

Itse olen ihan myyty näille Ponon tuotteille ja siksi olen ihan fiiliksissä, kun pääsen järjestämään teille lukijoille arvonnan. Arvottavana on Ponon ihanat paita ja legginsit! Arvontaan pääset osallistumaan blogini instagramissa, tästä! Onnea kaikille arvontaan osallistuville!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan